Slavni kuvar otkrio trik za savršenu kajganu: Biće penasta i slasna ako dodate jedan tajni sastojak
Tekstura jela biće potpuno drugačija i prijatnija za nepca
Neki vole da spemaju kajganu u tiganju, neki u šerpici, a neki se kunu da je ovaj obrok pripremljen u mikrotalasnoj neprevaziđen.
Svetski poznati kuvar Gordon Remzi otkrio je da kajganu nikada ne bi trebalo spremati na najjačoj temperaturi, da se jaja ne bi zgrudvala i ličila na gumu dok ih jedete.
Njegov kolega, takođe slavni kuvar Olton Braun podelio je još jednu tajnu za pripremu najbolje kajgane na svetu – dodavanje tajnog sastojka koji će ovom jelu dati još svilenkastiju teksturu.
Reč je o majonezu.
- Pre nego što počnete da mutite jaja, dodajte im jednu kašiku obične vode i jednu supenu kašiku majoneza – savetuje Braun. – Majonez je tu samo emulzija koja će dobro povezati jaja i dati im lepšu teksturu, a neće im promeniti ukus.
Dalji postupak znate - kad umutite jaja, vodu, majonez i malo soli, sipajte smesu u zagrejan i podmazan tiganj, i pecite na srednjoj temperaturi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)