Ovakvu picu niste probali: Sočna i gurmanska, bez trunke brašna, a podloga će vas posebno oduševiti!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrhunski ručak koji se brzo sprema

Ilustracija; foto Pixabay

Kad pitate ljubitelje testa šta najviše vole, u najvećem broju slučajeva odgovor će biti pica.

Ali, oni koji vode računa o liniji ili žele da smršaju uglavnom će odbiti ovaj italijanski specijalitet, uz obrazloženje da „brašno goji“.

Jedno vreme je bila popularna pica sa podlogom od karfiola, koju su roditelji „podvaljivali“ deci, a sada nam stiže apsolutni gurmanski hit – pica sa podlogom od pilećeg mesa!

Sastojci:

  • 400 gr pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • malo soli
  • malo suvog začina
  • maslinovo ulje
  • pelat
  • jedna sveža paprika
  • dva sveža paradajza
  • 100 gr svežih šampinjona
  • 150 gr kačkavalja

Priprema:

Pileći file isecite na kockice, pa ga sameljite u blenderu. Dodajte jednu glavicu iseckanog crnog luka, jaje, malo soli i suvog začina. Sve dobro sjedinite.

Pleh za picu premažite uljem, pa spustite smesu od mesa, izravnajte je tako da popunite pleh i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Izvadite pleh iz rerne, na podlogu od mesa stavite pelat, iseckan svež paradajz, sveže šampinjone iseckane na listiće, svežu papriku iseckanu na trake, pa obilno pospite kačkavaljem i vratite u rernu na desetak minuta da se zapeče.

Prijatno!

(Telegraf.rs)