Neodoljive posne ćuftice od tikvica i praziluka koje najbolje idu uz sos od paradajza

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdrav obrok uz bilo koji sočan prilog

Foto: Shutterstock

U vreme posta, ali i kao zdrav dodatak, ove ćufte od povrća biće pravi užitak za nepca, ali i kulinarska inovacija za celu porodicu.

Lako i brzo se pripremaju, nisu teške za želudac i mogu da budu odličan prilog uz jelo od krompira ili bareni pirinač. Takođe, dobro se slažu sa sosom od paradajza.

Sastojci:

  • 2 paradajza
  • 2 tikvice
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 praziluk
  • peršun, nana, biber, so

Priprema:

Izrendajte paradajz i tikvice, prazuluk sitno iseckajte, a onda dodajte sve ostale sastojke. Dobro izmešajte smesu i formirajte kuglice. Pripremljene ćufte poređajte na pek papir i pecite na 180 stepeni do pola sata.

Služite uz paradajz-sos ili bilo koji drugi umak po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)