Recept za laganu i jednostavnu pastu koja se brzo sprema: Uživajte u mediteranskim ukusima kod kuće
Pravi izbor za letnji obrok
Ovaj recept za savršenu laganu pastu sa belim lukom, paradajzom i bosiljkom karakterističan je za mediteransku kuhinju. Lako se i brzo sprema, a prava je čarolija za nepca. Savršen ukus daje mu spoj bosiljka i belog luka, upotpunjen sa malo parmezana.
Sastojci:
- 300 gr testenine pene
- 6 paradajza srednje veličine
- 2 čena belog luka
- sveži bosiljak
- maslinovo ulje
- so, biber
- 80 gr parmezana
Priprema:
Svežem paradajzu skinite kožicu. Iseckajte ga na kocke, a zatim iseckajte i beli luk. U tiganj stavite maslinovo ulje i zagrejte ringlu na srednju temperaturu. Dodajte seckani beli luk, pa malo propržite. U to zatim dodajte iseckani paradajz.
Poenta je da paradajz ostane u komadima, a da se ipak napravi kompaktan sos. Nemojte da pržite previše, često mešajte i na kraju samo začinite sveže mlevenim biberom, sitno iseckanim svežim ili suvim bosiljkom i solju.
Na drugoj ringli istovremeno skuvajte pene u litar slane vode. Procedite testeninu. Stavite je na tanjir i preko sipajte sos od paradajza i bosiljka. Pastu pospite parmezanom.
Ovo jednostavno jelo savršen je lagan obrok za vrele dane.
Prijatno!
(Telegraf.rs)