Rolat s tikvicama punjen kremastim filom: Recept za najukusnije hladno jelo
Slani rolati ne samo da fantastično izgledaju, već su isto tako finog i bogatog ukusa
Tikvica je idealno letnje povrće, jer se lako kombinuje sa ostalim namirnicama. Od tikvica možete napraviti pregršt jela - od musake, lazanje, pljeskavica, pita, pa sve do ukusnih rolata. Recept za ovaj rolat je veoma jednostavan i mogu ga spremiti i početnici u kuhinji.
Najbolje od svega je što većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Rolat od tikvica može da se služi kao glavno jelo, ali i kao predjelo - izbor je na vama.
Jedno je sigurno - njegov fantastičan ukus oduševiće sve one koji ga budu probali.
Sastojci za koru:
- 2 tikvice
- 6 jaja
- so, biber
- začini po ukusu
Sastojci za fil:
- 250 gr mladog sira
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice ruzmarina
- so
Priprema:
Tikvice dobro operite i odstranite im krajeve. Jednu tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji, kako bi pustila vodu. U posudi izmutite jaja i po ukusu stavite so, biber i začine po želji.
Izrendanu tikvicu ocedite od viška vode, pa je stavite u posudu sa jajima i sve zajedno promešajte.
Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa sipajte smesu od jaja i tikvica.
Drugu tikvicu isecite na tanke kolutove i poređajte ih u pleh na smesu. Pecite na 180 stepeni, 20 minuta.
U posudu stavite sir, sitno iseckan beli luk, ruzmarin i so, pa sve fino promešajte.
Koru od tikvica izvadite iz pleha sa sve papirom za pečenje. Odozgo stavite drugi pek papir i okrenite koru na drugu stranu, tako da tikvice ostanu dole i skinite papir za pečenje.
Koru premažite filom sve do ivica.
Nežno urolajte koru i učvrstite je pek papirom. Rolat stavite u frižider da se ohladi oko sat vremena.
Kada se rolat stegne i ohladi, izvadite ga iz frižidera i isecite na komade željene veličine.
Rolat poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)