Rolat s tikvicama punjen kremastim filom: Recept za najukusnije hladno jelo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slani rolati ne samo da fantastično izgledaju, već su isto tako finog i bogatog ukusa

Foto: PrintScreen/Youtube/Frische Rezepte

Tikvica je idealno letnje povrće, jer se lako kombinuje sa ostalim namirnicama. Od tikvica možete napraviti pregršt jela - od musake, lazanje, pljeskavica, pita, pa sve do ukusnih rolata. Recept za ovaj rolat je veoma jednostavan i mogu ga spremiti i početnici u kuhinji.

Najbolje od svega je što većinu sastojaka već imate u svojoj kuhinji. Rolat od tikvica može da se služi kao glavno jelo, ali i kao predjelo - izbor je na vama.

Jedno je sigurno - njegov fantastičan ukus oduševiće sve one koji ga budu probali.

Sastojci za koru:

  • 2 tikvice
  • 6 jaja
  • so, biber
  • začini po ukusu

Sastojci za fil: 

  • 250 gr mladog sira
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice ruzmarina
  • so

Priprema: 

Tikvice dobro operite i odstranite im krajeve. Jednu tikvicu izrendajte, posolite i ostavite da odstoji, kako bi pustila vodu. U posudi izmutite jaja i po ukusu stavite so, biber i začine po želji.

Izrendanu tikvicu ocedite od viška vode, pa je stavite u posudu sa jajima i sve zajedno promešajte.

Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa sipajte smesu od jaja i tikvica.

Drugu tikvicu isecite na tanke kolutove i poređajte ih u pleh na smesu. Pecite na 180 stepeni, 20 minuta.

U posudu stavite sir, sitno iseckan beli luk, ruzmarin i so, pa sve fino promešajte.

Koru od tikvica izvadite iz pleha sa sve papirom za pečenje. Odozgo stavite drugi pek papir i okrenite koru na drugu stranu, tako da tikvice ostanu dole i skinite papir za pečenje.

Koru premažite filom sve do ivica.

Nežno urolajte koru i učvrstite je pek papirom. Rolat stavite u frižider da se ohladi oko sat vremena.

Kada se rolat stegne i ohladi, izvadite ga iz frižidera i isecite na komade željene veličine.

Rolat poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)