Recept za jesenju salatu sa patlidžanom i belim lukom: Spoj ukusa kom niko neće moći da odoli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od onih salata koja se priprema brzo i jednostavno, a koja će vas zasititi

Foto: Shutterstock

Svim domaćicama je s vremena na vreme potreban predah od zahtevnih jela, a salate su uvek odličan izbor. Salata sa plavim patlidžanom je savršeno predjelo, a možete je poslužiti za doručak ili za večeru ili, pak, kao obrok salatu. 

Spoj jednostavnih namirnica, začinjenih belim lukom i limunom čine ovu salatu posebnom, a na vama je da se uverite i spremite ovaj jednostavan recept.

Sastojci: 

  • 3 veća patlidžana
  • 5 čenova belog luka
  • 400 ml kiselog mleka
  • 2 limuna
  • so, biber
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • ulje
  • mirođija za dekoraciju 

Priprema: 

Operite i oljuštite patlidžan, pa ga iseckajte na kocke i posolite. Ostavite ga 15 minuta da pusti vodu.

Tiganj zagrejte, pa stavite malo ulja i dodajte patlidžan. Kada povrće omekša i pusti sok, sklonite tiganj sa vatre i sačekajte da se patlidžan ohladi.

Beli luk iseckajte sitno i pomešajte ga sa patlidžanom.

Kada ste sigruni da se patlidžan ohladio, prebacite ga iz tiganja u drugu posudu.

Iscedite dva limuna, pa sok dodajte u patlidžan, a zatim kiselo mleko i sve začine.

Salatu ostavite u frižideru dva sata, a onda je služite uz svež hleb.

Prijatno!

(Telegraf.rs)