Recept za jesenju salatu sa patlidžanom i belim lukom: Spoj ukusa kom niko neće moći da odoli
Jedna od onih salata koja se priprema brzo i jednostavno, a koja će vas zasititi
Svim domaćicama je s vremena na vreme potreban predah od zahtevnih jela, a salate su uvek odličan izbor. Salata sa plavim patlidžanom je savršeno predjelo, a možete je poslužiti za doručak ili za večeru ili, pak, kao obrok salatu.
Spoj jednostavnih namirnica, začinjenih belim lukom i limunom čine ovu salatu posebnom, a na vama je da se uverite i spremite ovaj jednostavan recept.
Sastojci:
- 3 veća patlidžana
- 5 čenova belog luka
- 400 ml kiselog mleka
- 2 limuna
- so, biber
- 1 kašika svežeg peršuna
- ulje
- mirođija za dekoraciju
Priprema:
Operite i oljuštite patlidžan, pa ga iseckajte na kocke i posolite. Ostavite ga 15 minuta da pusti vodu.
Tiganj zagrejte, pa stavite malo ulja i dodajte patlidžan. Kada povrće omekša i pusti sok, sklonite tiganj sa vatre i sačekajte da se patlidžan ohladi.
Beli luk iseckajte sitno i pomešajte ga sa patlidžanom.
Kada ste sigruni da se patlidžan ohladio, prebacite ga iz tiganja u drugu posudu.
Iscedite dva limuna, pa sok dodajte u patlidžan, a zatim kiselo mleko i sve začine.
Salatu ostavite u frižideru dva sata, a onda je služite uz svež hleb.
Prijatno!
(Telegraf.rs)