Recept za posni gulaš od pečuraka: Jelo bez mesa koje će i mališani obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete ga poslužiti uz bareni krompir, pirinač ili posni pire i dobićete kompletan obrok

Foto: Shutterstock

Pripremanje jela u toku posta može biti priličan izazov. Veliki broj namirnica danas ima svoju zamenu, ali postoje i jela u kojima vam zamene nisu potrebne.

Gulaš od pečuraka je jelo koje će vas dobro zasititi, a za njegovu pripremu će vam biti potrebno malo vremena. Možete ga poslužiti uz bareni krompir, pirinač ili posni pire i dobićete kompletan obrok.

Dobra stvar kod ovog gulaša je što ga možete pripremati i na ulju i na vodi, a što se tiče pečuraka, izbor je potpuno na vama. 

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 30 ml ulja
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • so
  • 1/2 kašičice šećera
  • biber
  • 2 lovorova lista
  • sveži peršun za serviranje

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno i stavite ga da se dinsta na ulju sa malo vode. Kada postane staklast, dodajte šampinjone isečene na polovine, one krupnije možete iseći i na četvrtine.

Beli luk sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Stavite i lovorov list, sok od paradajza, so, biber i šećer. Sve dinstajte na srednje jakoj temepraturi oko deset minuta.

Gulaš je gotov kada pečurke budu termički obrađene i višak vode uvri.

Gotovo jelo servirajte i pospite sveže seckanim peršunom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)