Recept za posne pljeskavice od tikvica i krompira: Jelo kome neće odoleti ni ljubitelji mesa
Možete ih pripremati i na vodi
Sezona tikvica tek sledi, ali se, srećom, ovo ukusno povrće u marketima, pa i na pijacama, može pronaći u toku cele godine.
Njihov blagi ukus dozvoljava široku primenu u jelima, pa se mogu jesti i kao dodaci, ali su odlične i samostalno. Uz sezonsku salatu mogu biti kompletan obrok.
Donosimo vam recept za posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom kojima neće odoleti i veliki ljubitelji mesa.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 500 g krompira
- veza svežeg peršuna
- so
- biber
- suvi vlašac
- 2 čena belog luka
- oko 100 g brašna za valjanje
- ulje za prženje
Priprema:
Tikvice oljuštite i operite, narendajte ih krupnije, posolite i stavite u cediljku da puste višak vode.
Krompir skuvajte u ljusci.
Oljuštite ga i izrendajte na krupno rende.
U veću posudu stavite tikvice, krompir, vezu svežeg seckanog peršuna, so, biber i izgnječen beli luk, pa sve dobro umesite rukama.
Oblikujte pljeskavice, pa ih blago uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.
Ovo jelo možete pripremati i na vodi, ukoliko umesto prženja na ulju pljeskavice pečete u rerni.
Servirajte uz sezonsku salatu i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)