Ideja za ručak: Recept za taljatele sa piletinom i pečurkama, kombinacija ukusa koja osvaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo, ukusno i lako

Foto: Shutterstock

Paste su uvek najjednostavnije rešenje za brz i jednostavan ručak. Dodatak povrća ili mesa, lagan sos i dosta začina učiniće gotovo svaku testeninu ukusnom.

Ukoliko ste ljubitelj italijanske kuhinje, onda će vam se ovaj recept za ukusne taljatele sigurno dopasti.

Sastojci:

  • 400 g taljatela
  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 450 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • peršun za dekoraciju
  • ulje
  • začini po ukusu
  • parmezan 

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, pečurke na listiće, a crni luk na sitno. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta.

Kada luk postane staklast, dodajte pečurke, piletinu, so, biber, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstajte sve zajedno 10 minuta.

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Kada je gotova testenina, ocedite je od vode, pa dodajte pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratite na ringlu i na tihoj vatri mešajte sve zajedno još pet minuta.

Na kraju dodajte rendani kačkavalj, parzmezan i dekorišite svežim peršunom.

Testeninu služite toplu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)