Domaći sladoled iz tegle: Revolucionarni način pripreme koji će vas potpuno oduševiti
Za pravi ukus sladoleda vam nisu potrebni skupi aparati za tu namenu
Ukoliko bi vam neko rekao da za pravi sladoled nije potrebna velika poslastičarska mašina ili skupi kuhinjski aparat za tu namenu, teško da biste poverovali. Međutim, i to je moguće, i to potpuno besplatno. Sve što vam treba jeste tegla.
Kremasta, hladna poslastica kojoj niko ne može da odoli pravi je simbol leta i uživanja, a kako većina danas voli da svemu doda lični pečat, ova ideja će vas potpuno oduševiti.
Ideju smo pronašli na Jutjub kanalu Uradi Sama - Ideje za kreativce, te se nadamo da će se i vama dopasti koliko i nama.
Sastojci:
- 240 ml slatke pavlake
- 3 kašičice šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- čokolada, voće, dodaci po izboru
i još:
- tegla
Priprema:
Teglu stavite u zamrzivač pola sata pre pripreme sladoleda.
U hladnu teglu potom ulijte slatku pavlaku, vanilin ekstrakt i zasladite po želji. Sve lagano izmešajte, zatvorite teglu i energično mućkajte par minuta.
U teglu potom dodajte rendanu čokoladu, keks, bombonice ili voće po želji. Sve ponovo promućkajte, pa stavite teglu u zamrzivač na dva sata.
Sladoled posle tog vremena poslužite i uživajte.
(Telegraf.rs)