Domaći sladoled iz tegle: Revolucionarni način pripreme koji će vas potpuno oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za pravi ukus sladoleda vam nisu potrebni skupi aparati za tu namenu

Foto: Shutterstock

Ukoliko bi vam neko rekao da za pravi sladoled nije potrebna velika poslastičarska mašina ili skupi kuhinjski aparat za tu namenu, teško da biste poverovali. Međutim, i to je moguće, i to potpuno besplatno. Sve što vam treba jeste tegla.

Kremasta, hladna poslastica kojoj niko ne može da odoli pravi je simbol leta i uživanja, a kako većina danas voli da svemu doda lični pečat, ova ideja će vas potpuno oduševiti.

Ideju smo pronašli na Jutjub kanalu Uradi Sama - Ideje za kreativce, te se nadamo da će se i vama dopasti koliko i nama.

Sastojci:

  • 240 ml slatke pavlake
  • 3 kašičice šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • čokolada, voće, dodaci po izboru

i još:

  • tegla

Priprema:

Teglu stavite u zamrzivač pola sata pre pripreme sladoleda.

U hladnu teglu potom ulijte slatku pavlaku, vanilin ekstrakt i zasladite po želji. Sve lagano izmešajte, zatvorite teglu i energično mućkajte par minuta.

U teglu potom dodajte rendanu čokoladu, keks, bombonice ili voće po želji. Sve ponovo promućkajte, pa stavite teglu u zamrzivač na dva sata.

Sladoled posle tog vremena poslužite i uživajte.

Video: Ovo morate da probate: Recept za lagani voćni recept koji će vas rashladiti i zasladiti

(Telegraf.rs)