Bez ideje ste šta da spremite za doručak? Predlažemo slane palačinke od tikvica
Doručak koji će cela porodica da odobri, čak i oni izbirljivi
Neverovatan recept za palačinke od tikvica za doručak. Rendane tikvice u mešavini jaja sa filom od šunke i sira. Ove palačinke od tikvica spremne su od početka do kraja za manje od 30 minuta i odlična su ideja za vašu porodicu kada želite nešto malo više od prosečnog doručka.
Sastojci
- 3 šolje rendanih tikvica
- 4 velika jaja
- 1 čen belog luka, isitnjen
- 1/4 šolje brašna
- 1 ¼ kašičice soli ili po ukusu
- 1/2 šolje seckane šunke
- 1 šolja seckanog sira
- biber po ukusu
- ulje za kuvanje
Uputstvo
Tikvice narendajte na krupniju stranu rende i iscedite ih da bi uklonili višak tečnosti.
Lagano umutite jaja.
U činiji pomešajte rendane tikvice, jaja, beli luk, brašno i biber i sve dobro promešajte.
U tiganju sa teflonskom podlogom, na srednjoj vatri, zagrejte ulje (taman toliko ulja da lagano prekrije dno tiganja). Kada se ulje zagreje, izlijte smesu dok se tiganj ne napuni i formira palačinku. Nežno ravnomerno rasporedite masu.
Preko dodajte malo šunke i sira a zatim dodajte još mešavine jaja i tikvica tako da tako da su šunka i sir ostanu prekriveni.
Pecit 3 minuta, zatim pažljivo okrenite palačinku i nastavite da je pečete još 3 do 4 minuta.
Napravljena količina smese dovoljna vam je za nekih 12 srednjih palačinki od tikvica koje se služe odmah nakon pečenja.
(Telegraf.rs)