Lagani doručak za početak toplog dana: Sendvič od grilovanog patližana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite ovaj sendvič od patlidžana, paradajza i kozjeg sira idealan za letnje vrućine... pravi ukusan obrok bez mesa

Fotot: Shutterstock

Letnje žege pred nama zahtevaju da prilagodimo ishranu i da se okrenemo više voću i povrću i svežim namirnicama, što podrazumeva i da smanjimo unos mesa i mesnih prerađevina. S tim na umu, predlažemo vam savršen i brz bezmesni doručak od grilovanog patlidžana.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, isitnjen
  • kifla
  • 4 velike kriške patlidžana (debljine 1 cm)
  • 1 paradajz srednje veličine, isečen na kriške od 1 cm
  • biber i so po ukusu
  • 60 g svežeg kozjeg sira,
  • 6 omekšanih listova svežeg bosiljka

Priprema:

Pomešajte ulje i beli luk, premažite četkom svako parče isečenog patlidžana sa obe strane. Pospite povrće solju i biberom.

Patlidžane grilujte na srednjoj vatri dok ne omekšaju, oko četiri-pet minuta po svakoj strani.

Isečen paradajz pecite dok ne porumeni, minut-dva po strani.

Kiflu, sa isečenom stranom nadole, istostirajte, minut-dva.

Dno kifle namažite kozjim sirom. Potom poređajte bosiljak, patlidžan i paradajz i zatvorite kiflu sa gornje strane.

Ukoliko ne volite bosiljak, kozji sir ili pak ne jedete paradajz, možete da zamenite sastojke rukolom, mocarelom ili kačkavaljem i crvenom paprikom, biće jednako ukusno.

(Telegraf.rs)