Lagani doručak za početak toplog dana: Sendvič od grilovanog patližana
Spremite ovaj sendvič od patlidžana, paradajza i kozjeg sira idealan za letnje vrućine... pravi ukusan obrok bez mesa
Letnje žege pred nama zahtevaju da prilagodimo ishranu i da se okrenemo više voću i povrću i svežim namirnicama, što podrazumeva i da smanjimo unos mesa i mesnih prerađevina. S tim na umu, predlažemo vam savršen i brz bezmesni doručak od grilovanog patlidžana.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, isitnjen
- kifla
- 4 velike kriške patlidžana (debljine 1 cm)
- 1 paradajz srednje veličine, isečen na kriške od 1 cm
- biber i so po ukusu
- 60 g svežeg kozjeg sira,
- 6 omekšanih listova svežeg bosiljka
Priprema:
Pomešajte ulje i beli luk, premažite četkom svako parče isečenog patlidžana sa obe strane. Pospite povrće solju i biberom.
Patlidžane grilujte na srednjoj vatri dok ne omekšaju, oko četiri-pet minuta po svakoj strani.
Isečen paradajz pecite dok ne porumeni, minut-dva po strani.
Kiflu, sa isečenom stranom nadole, istostirajte, minut-dva.
Dno kifle namažite kozjim sirom. Potom poređajte bosiljak, patlidžan i paradajz i zatvorite kiflu sa gornje strane.
Ukoliko ne volite bosiljak, kozji sir ili pak ne jedete paradajz, možete da zamenite sastojke rukolom, mocarelom ili kačkavaljem i crvenom paprikom, biće jednako ukusno.
(Telegraf.rs)