Ideja za ručak: Junetina u sosu od pečuraka, savršen ručak za jesenje dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako gulaši važe za komplikovane recepte koji zahtevaju određene veštine i duže zadržavanje u kuhinji, ovo jelo je izuzetno lako za pripremu

Foto: Shutterstock

Junetina u sosu od pečuraka je bogat i ukusan ručak od govedine koji možete da jedete uz pire krompir ili sa pirinčem kao prilog. Iako gulaši važe za komplikovane recepte koji zahtevaju određene veštine i duže zadržavanje u kuhinji, ovo jelo bi trebao da bude izuzetno lako za pripremu kako početnicima, tako i onima koji imaju mnogo kulinarskog iskustva.

Sastojci: 

  • 1 kilogram junetine isečene na kockice
  • 1 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1/4 šolje putera
  • 1 kilogram seckanih pečuraka
  • 1 srednji luk iseckan
  • 5 zgnječenih čena belog luka
  • 1/4 šolje paradajz paste
  • 1 pakovanje neutralne pavlake
  • 4 šolje goveđe čorbe
  • 2 kašičice sušenog peršuna
  • 1/2 kašičice sušenog origana

Priprema:

Istrljajte junetinu sa solju i biberom i ostavite da odstoji 10 minuta.

Otopite kašiku putera u šerpi i stavite meso da se dinsta od tri do pet minuta ili dok boja ne postane svetlosmeđa. Uklonite meso i ostavite ga sa strane da odstoji.

U istoj posudi ponovo otopite preostali puter i propržite pečurke, luk i beli luk. Nastavite da dinstate dok pečurke ne omekšaju.

Dodajte junetinu. Dinstajte još dva minuta.

Sada stavite paradajz pastu, peršun, origano i goveđu čorbu. Promešajte i ostavite da provri, potom poklopite i dinstajte jedan sat.

Pred kraj sipajte neutralnu pavlaku, promešajte i kuvajte još dva-tri minuta. Jelo je spremno za serviranje, možete da ga poslužite samo ili uz prilog po želji.

Video: Ogladnećete u sekundi kada vidite ovaj ukusni specijalitet koji sprema srpska kuvarica

(Telegraf.rs)