Ideja za ručak: Junetina u sosu od pečuraka, savršen ručak za jesenje dane
Iako gulaši važe za komplikovane recepte koji zahtevaju određene veštine i duže zadržavanje u kuhinji, ovo jelo je izuzetno lako za pripremu
Junetina u sosu od pečuraka je bogat i ukusan ručak od govedine koji možete da jedete uz pire krompir ili sa pirinčem kao prilog. Iako gulaši važe za komplikovane recepte koji zahtevaju određene veštine i duže zadržavanje u kuhinji, ovo jelo bi trebao da bude izuzetno lako za pripremu kako početnicima, tako i onima koji imaju mnogo kulinarskog iskustva.
Sastojci:
- 1 kilogram junetine isečene na kockice
- 1 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/4 šolje putera
- 1 kilogram seckanih pečuraka
- 1 srednji luk iseckan
- 5 zgnječenih čena belog luka
- 1/4 šolje paradajz paste
- 1 pakovanje neutralne pavlake
- 4 šolje goveđe čorbe
- 2 kašičice sušenog peršuna
- 1/2 kašičice sušenog origana
Priprema:
Istrljajte junetinu sa solju i biberom i ostavite da odstoji 10 minuta.
Otopite kašiku putera u šerpi i stavite meso da se dinsta od tri do pet minuta ili dok boja ne postane svetlosmeđa. Uklonite meso i ostavite ga sa strane da odstoji.
U istoj posudi ponovo otopite preostali puter i propržite pečurke, luk i beli luk. Nastavite da dinstate dok pečurke ne omekšaju.
Dodajte junetinu. Dinstajte još dva minuta.
Sada stavite paradajz pastu, peršun, origano i goveđu čorbu. Promešajte i ostavite da provri, potom poklopite i dinstajte jedan sat.
Pred kraj sipajte neutralnu pavlaku, promešajte i kuvajte još dva-tri minuta. Jelo je spremno za serviranje, možete da ga poslužite samo ili uz prilog po želji.
(Telegraf.rs)