Recept za bundevaru: Ovako su je spremale naše bake

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris kom nećete moći da odolite

Bundevara / Foto: Shutterstock

Ako postoji pita koja je definicija jeseni onda bi to sigurno bila bundevara. Kada kućom zamiriše pečena bundeva, skoro da ne postoji osoba čiji stomak ne zavapi za slatkim i ukusnim parčetom ove pite.

Ovom scenariju nedostaje samo recept pomoću kog ćete napraviti pitu sa bundevom, a mi vam donosimo onaj po kom su je pravile naše bake.

Ukoliko želite, možete da dodate i malo cimeta koji će se savršeno uklopiti.

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g bundeve
  • 5 kašika šećera
  • 3 kesice vanil šećera
  • 200 ml ulja
  • cimet po želji
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Bundevu izrendajte na krupno redne, pa je pržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali ulje.

Kada bundeva omekša, dodajte običan i vanil šećera i cimet, pa sve mešajte nekoliko minuta.

Kore podelite, odnosno po šest kora za tri rolata.

Prvu koru premažite sa tri kašike fila. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem.

Postupak ponavljate sve dok imate fila i kora.

Pleh premažite uljem i poređajte rolate, pa i njih premažite s malo ulja.

Pitu pecite u hladnoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)