Pica za doručak: Ima li šta zabavnije?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept je toliko jednostavan da možete da delegirate zadatke i svojim najmlađim članovima porodice

Foto: Shutterstock

Šta je zabavnije od pice za doručak? Ovaj recept je toliko jednostavan da možete da delegirate zadatke svojim najmlađim članovima porodice.

Neka premazuju koru, rendaju sir,  kidaju bosiljak...

A kada sednete za doručak, svi ćete da uživate u dobro obavljenom poslu.

Sastojci

  • 3 kriške debelo isečene slanine
  • 1 mali crveni luk, narezan
  • so i biber
  • 1/4 šolje sušenog paradajza upakovanog u ulje, seckanog
  • 1 kašika origana
  • 1 češanj belog luka, mleven
  • 2 somuna isečena na pola
  • 1/2 šolje narendanog kačkavalja
  • 1/2 šolje pavlake
  • 1 kašika biljnog ulja
  • 4 velika jaja
  • Sveži listovi bosiljka (ili nekog drugog zeleniša, recimo rukole) 

Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Ispecite slaninu u velikom tiganju na srednjoj vatri dok se mast ne rastopi i slanina ne postane hrskava, oko osam minuta. Spustite je na papirni ubrus da se ocedi.

Dodajte luk u masnoću i dinstajte dok ne omekša, oko 10 minuta.

Sada dodajte sušeni paradajz, origano i beli luk. Dinstajte kratko, dok ne zamiriše, oko dva minuta.

Namažite svaki somun sa  mešavinom luka.

Na svaki stavite slaninu, kačkavalj i kašičicu pavlake u obliku kuglice po površini.

Stavite sve pice u rernu i pecite dok ih dok ivice somuna ne postanu hrskave, a sir se rastopi i lagano porumeni, oko deset minuta.

U međuvremenu obrišite tiganj koji se koristi za pečenje luka, zagrejte ga na srednjoj vatri i dodajte ulje.

Pažljivo razbijte jaja u tiganju, pospite solju i biberom i pržite dok se belance ne stegne, četiri do pet minuta.

Na svaku mini picu stavite po pečeno jaje.

Po vrhu pospite pocepane listove bosiljka i odmah poslužite.

Video: Ovako se sprema najbolja pica na svetu

(Telegraf.rs)