Pica za doručak: Ima li šta zabavnije?
Recept je toliko jednostavan da možete da delegirate zadatke i svojim najmlađim članovima porodice
Šta je zabavnije od pice za doručak? Ovaj recept je toliko jednostavan da možete da delegirate zadatke svojim najmlađim članovima porodice.
Neka premazuju koru, rendaju sir, kidaju bosiljak...
A kada sednete za doručak, svi ćete da uživate u dobro obavljenom poslu.
Sastojci
- 3 kriške debelo isečene slanine
- 1 mali crveni luk, narezan
- so i biber
- 1/4 šolje sušenog paradajza upakovanog u ulje, seckanog
- 1 kašika origana
- 1 češanj belog luka, mleven
- 2 somuna isečena na pola
- 1/2 šolje narendanog kačkavalja
- 1/2 šolje pavlake
- 1 kašika biljnog ulja
- 4 velika jaja
- Sveži listovi bosiljka (ili nekog drugog zeleniša, recimo rukole)
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni.
Ispecite slaninu u velikom tiganju na srednjoj vatri dok se mast ne rastopi i slanina ne postane hrskava, oko osam minuta. Spustite je na papirni ubrus da se ocedi.
Dodajte luk u masnoću i dinstajte dok ne omekša, oko 10 minuta.
Sada dodajte sušeni paradajz, origano i beli luk. Dinstajte kratko, dok ne zamiriše, oko dva minuta.
Namažite svaki somun sa mešavinom luka.
Na svaki stavite slaninu, kačkavalj i kašičicu pavlake u obliku kuglice po površini.
Stavite sve pice u rernu i pecite dok ih dok ivice somuna ne postanu hrskave, a sir se rastopi i lagano porumeni, oko deset minuta.
U međuvremenu obrišite tiganj koji se koristi za pečenje luka, zagrejte ga na srednjoj vatri i dodajte ulje.
Pažljivo razbijte jaja u tiganju, pospite solju i biberom i pržite dok se belance ne stegne, četiri do pet minuta.
Na svaku mini picu stavite po pečeno jaje.
Po vrhu pospite pocepane listove bosiljka i odmah poslužite.
(Telegraf.rs)