Bakina bela čorba: Idealna za hladnije dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budi čula, ali i uspomene!

Foto: Pixabay

Ništa ne može zameniti ukus domaće pileće čorbe koju servirate pri nedeljnom ručku.

Ona kakvu su pravile naše bake nam je svima na pameti, te evo recepta za baš jednu pravu, starinsku čorbu.

Sastojci:

  • 1,5 l vode
  • 1 jaje
  • 1 komad pilećeg belog mesa
  • 1 vezica povrća za supu (šargarepa, celer, paškanat)
  • 1 glavica crnog luka
  • sveži peršun
  • 2 kašike brašna
  • suvi biljni začin
  • so
  • biber

Priprema:

Najpre belo meso iseckajte na kockice, kao i povrće.

Luk samo očistite i njega celog stavite da se sa mesom i povrćem kuva u litar i po vode. Luk ćete kasnije, kada povrće bude saavim skuvano, izvaditi.

Potom dodajte još malo vode.

U manju činiju sipajte jednu kutlaču te supe, a kada se prohladi dodajte dve kašike brašna. Polako sipajte smesu u šerpicu i pustite da još malo provri i dodajte začine po želji. Sklonite čorbu sa ringle, pa dodajte seckan peršun i pustite da se čorba malo ohladi. Umutite jedno jaje sa kutlačom čorbe, pa to sipajte nazad u šerpicu i neprestano mešajte. Poklopite je da još malo odstoji, pa tek onda servirajte.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)