Ideja za brzi ručak: Pileća salata sa makaronama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz uobičajeni preliv na bazi majoneza i sa zdravom porcijom pečene piletine i hrskave slanine, iako se zove salata, dovoljno je "sita" da bude obrok sama za sebe

Foto: Shutterstock

Ovaj recept za super salatu od testenine i piletine pravi je hit kada spremate roštilj.

Uz uobičajeni preliv na bazi majoneza i sa zdravom porcijom pečene piletine i hrskave slanine, iako se zove salata, dovoljno je "sita" da bude obrok sama za sebe.

Da bi ste je spremili, jedino što morate da upamtite jeste da će gnjecava testenina da upropasti jelo, tako da izdvojite vreme da naučite kako da je skuvate "al dente", da bi bila savršena.

Sastojci: 

za salatu:

  • 500 grama makarona
  • 2 pileća prsa bez kostiju
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • so i biber
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 kriške slanine, pečene i smrvljene
  • 2 paradajza isečena
  • dve šake zelene salate
  • 200 grama izmrvljene fete
  • crveni luk, tanko narezan
  • 2 kašike svežeg mladog luka

za preliv:

  • 3/4  maslinovog ulja
  • 3 kašike sirćeta
  • 1/2 kašike italijanskog začina
  • 1 čen belog luka, sitno seckan
  • 1 kašika senfa
  • so i biber

Priprema:

U velikom loncu sa ključalom posoljenom vodom skuvajte makarone al dente. Ocedite ih i prebacite u veliku posudu.

Začinite pileća prsa belim lukom u prahu, solju i biberom. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Ispecite piletinu do zlatne boje, oko osam minuta po jednoj strani. Ostavite je da odstoji 10-ak minuta, a zatim isecite na komade od debljine oko dva cantimetra.

U međuvremenu napravite preliv. U srednjoj činiji umutite ulje, sirće, italijanski začin, beli luk i senf. Začinite solju i biberom.

U velikoj posudi sa testeninom, pomešajte sve preostale sastojke, prelijte salatu dresingom, izmešajte dok se cela ne obloži i poslužite.

Odozgo možete da pospete parmezan ukoliko želite.

Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica

(Telegraf.rs)