Brzi Gonzales: Recept za sočni kolač koji ćete spremiti očas posla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, ovaj recept će biti spasonosno rešenje

Foto: Shutterstock

U velikom broju slučajeva priprema kolača i poslastica iziskuje malo više vremena, znanja i strpljenja. Ipak, to nije slučaj sa kolačem pod nazivom “Brzi Gonzales” za koji vam donosimo recept.

Kako mu ime i kaže, priprema se brzo, zbog čega je omiljen domaćicama, a posebno onima koje su početnice u kuhinji.

Za pripremu “Brzog Gonzalesa” potrebne su vam samo tri posude - činija u kojoj ćete sjediniti sastojke, tepsija u kojoj ćete peći kolač, i šerpica za pripremu preliva.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 450 g šećera
  • 300 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 125 ml ulja
  • kesica praška za pecivo
  • 5 kašika kakao-praha
  • 125 g margarina
  • 250 ml vode
  • 100 g čokolade za kuvanje (opciono)

Priprema:

Umutite jaja, dodajte im 200 grama šećera, brašno, prašak za pecivo, ulje, mleko i tri kašike kakao-praha. Sve dobro sjedinite varjačom, pa sipajte u tepsiju koju ste prethodno podmazali uljem i posuli brašnom.

Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Dok se kolač peče, pripremite preliv - vrućim prelivom trebalo bi da zalijete tek ispečen kolač.

U šerpicu sipajte 300 grama šećera, 250 mililitara vode, dve kašike kakao-praha i 125 grama margarina, pa kuvajte dok ne počne da vri. Ukoliko volite dominantniji ukus čokolade, u preliv dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje.

Kad je kolač ispečen, isecite ga na kocke, prelijte vrućim prelivom i ostavite da odstoji nekoliko sati. Po želji, možete ga ukrasiti seckanim ili mlevenim orasima

Prijatno!

(Telegraf.rs)