Veganski brusketi: Pravi obrok za početak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo bogato proteinima

Foto: Shutterstock

Pasulj je jedna od korišćenijih namirnica u srpskoj kuhinji, ali retko kada se jede za doručak.

Ipak, kako je bogat izvor proteina, može biti pravo rešenje za doručak ili užinu. Zato je recept za veganske bruskete od pasulja pravo rešenje za početak dana.

Ono što je dobro to je što za ovo jelo možete koristiti i prebranac koji vam je ostao od prethodnog dana.

Sastojci:

  • 3 šolje kuvanog pasulja
  • crni hleb od celog zrna
  • začinska paprika
  • beli luk
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje
  • biljni kačkavalj
  • so

Priprema: 

Pasulj skuvajte ili koristite onaj iz konzerve. Ocedite ga i posolite ga po ukusu.

Natrljajtebelim lukom hleb koji ste prethiodno tostirali.

Kašikom ravnomerno rasporedite pasulj preko tosta.

Prelijte sa još malo ulja i posipajte timijanom i začinksom paprikom.

Po sastojcima narendajte biljni kačkavalj.

Po želji, iseckajte po svemu čili paradajz i poslužite.

Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo

(Telegraf.rs)