Recept za tiramisu u čaši: Italijanski klasik gotov za 15 minuta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremasti zalogaj koji će vas oduševiti

Foto:Shutterstock

Bogata italijanska kuhinja nudi mnoge specijalitete i poslastice, a tiramisu nije izuzetak. Kremast i ukusan, tiramisu vrlo rado prave i naše domaćice, jer je veoma jednostavan za pripremu.

Međutim, mudre domaćice su se dosetile i "ubrazale" već jednostavan recept i tako napravile tiramisu u čaši.

Veoma je dekorativno, te će sve prvo oduševiti njegov izgled, a onda i ukus.

Sastojci:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 4 kašike šećera
  • 500 g maskarpone sira
  • 200 ml hladne kafe
  • 36 piškota
  • kakao

Priprema:

U činiji pomešajte maskarpone i tri kašike šećera. U drugu činiju sipajte slatku pavlaku i jednu kašiju šećera, pa umutite čvrsto u sneg.

Sjedinite sir i slatku pavlaku i mešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Skuvajte kafu i ostavite je da se ohladi.

Piškote izlomite i potopite u kafu, pa ih poređajte na dno čaše.

Kašikom uzmite miks sira i slatke pavlake, pa napravite jedan sloj preko piškota. Postupak ponovite još dva puta.

Za kraj, kolač pospite kakaom ili svežom kafom.

Tiramisu odložite u frižider na dva sata, pa poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)