Recept za tiramisu u čaši: Italijanski klasik gotov za 15 minuta
Kremasti zalogaj koji će vas oduševiti
Bogata italijanska kuhinja nudi mnoge specijalitete i poslastice, a tiramisu nije izuzetak. Kremast i ukusan, tiramisu vrlo rado prave i naše domaćice, jer je veoma jednostavan za pripremu.
Međutim, mudre domaćice su se dosetile i "ubrazale" već jednostavan recept i tako napravile tiramisu u čaši.
Veoma je dekorativno, te će sve prvo oduševiti njegov izgled, a onda i ukus.
Sastojci:
- 250 ml slatke pavlake
- 4 kašike šećera
- 500 g maskarpone sira
- 200 ml hladne kafe
- 36 piškota
- kakao
Priprema:
U činiji pomešajte maskarpone i tri kašike šećera. U drugu činiju sipajte slatku pavlaku i jednu kašiju šećera, pa umutite čvrsto u sneg.
Sjedinite sir i slatku pavlaku i mešajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Skuvajte kafu i ostavite je da se ohladi.
Piškote izlomite i potopite u kafu, pa ih poređajte na dno čaše.
Kašikom uzmite miks sira i slatke pavlake, pa napravite jedan sloj preko piškota. Postupak ponovite još dva puta.
Za kraj, kolač pospite kakaom ili svežom kafom.
Tiramisu odložite u frižider na dva sata, pa poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)