Posna sreda: Recept za pastu sa patlidžanom u paradajz sosu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aroma i ukus će vas oduševiti

Foto:Shutterstock

Pasta je jedno od najpopularnijih jela i domaćice je vrlo rado spremaju jer postoji bezbroj načina na koje možete da je napravite.

Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima, kada nemate vremena za kuvanje, pa smo zbog toga za vas pripremili jedan brz postan recept.

Sastojci:

  • 500 g špageta
  • 500 g patlidžana
  • 400 ml paradajz sosa
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • so
  • biber
  • začini po ukusu
  • ulje
  • sveži bosiljak

Priprema:

Testeninu skuvajte po upustvu sa kesice.

Dok se testenina kuva, patlidžan iseckajte na kockice, a ljubičasti i luk na sitne komade.

U dublji tiganj sipajte malo ulja, pa dinstajte ljubičasti luk.

Kada omekša, dodajte patlidžan, beli luk, so, biber i začine po ukusu.

Na kraju, smanjite temperaturu i dodajte paradajz sos.

Skuvajte testeninu, procedite je, pa je dodajte u tiganj i sve sjedinite.

Na kraju dodajte i šaku svežeg bosiljka.

Prijatno!

(Telegraf.rs)