Recept za piletinu u sosu od pečuraka: Kremasti raj za vaša nepca
Brzo i ukusno
Ljubitelji piletine će obožavati ovaj recept, a oni koji je baš i ne vole toliko će je, verujemo, nakon što je budu isprobali u ovoj kombinaciji i sa pečurkama, zavoleti.
Bilo da ga pravite preko radne nedelje ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti svakoga ko proba.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 400 g pečuraka
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 ml jogurta
- 3 kašike senfa
- limunov sok
- so, biber
- mirođija
- ulje
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, senf, limunov sok, so i biber, pa u to uvaljate piletinu i ostavite je u frižideru najmanje sat vremena.
U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pržite piletinu s obe strane dok ne porumeni.
Pečurke iseckajte na listiće, pa ih dodajte u tiganj zajedno sa piletinom.
Sve prelijte neutralnom pavlakom i začinite po ukusu.
Krčajte piletinu na srednjoj vatri oko 10 minuta.
Kada je gotovo pospite naseckanom svežom mirođijom.
Služite dok je još toplo uz prilog po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)