Recept za piletinu u sosu od pečuraka: Kremasti raj za vaša nepca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo i ukusno

Foto:Shutterstock

Ljubitelji piletine će obožavati ovaj recept, a oni koji je baš i ne vole toliko će je, verujemo, nakon što je budu isprobali u ovoj kombinaciji i sa pečurkama, zavoleti.

Bilo da ga pravite preko radne nedelje ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti svakoga ko proba.

Sastojci:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 400 g pečuraka
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 100 ml jogurta
  • 3 kašike senfa
  • limunov sok
  • so, biber
  • mirođija
  • ulje

Priprema:

U posudi pomešajte jogurt, senf, limunov sok, so i biber, pa u to uvaljate piletinu i ostavite je u frižideru najmanje sat vremena.

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pržite piletinu s obe strane dok ne porumeni.

Pečurke iseckajte na listiće, pa ih dodajte u tiganj zajedno sa piletinom.

Sve prelijte neutralnom pavlakom i začinite po ukusu.

Krčajte piletinu na srednjoj vatri oko 10 minuta.

Kada je gotovo pospite naseckanom svežom mirođijom.

Služite dok je još toplo uz prilog po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)