Mramorni kolač: Recept za poslasticu koja uspeva čak i početnicima u kuhinji
Ako volite kombinaciju ukusnog biskvita sa voćem, možete da modifikujete recept i da dodate višnje, maline, kupine ili borovnice
Kad poželite nešto slatko, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor bude recept za mramorni kolač.
Ovu poslasticu uspešno će napraviti čak i početnici u kuhinji, a ako volite kombinaciju ukusnog biskvita sa voćem možete da modifikujete recept i dodate višnje, maline, kupine ili borovnice.
Sastojci:
- 5 jaja
- 15 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 15 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakao-praha
- 250 g smrznutog voća (po želji)
Priprema:
U većoj činiji razbijte jaja, dodajte im šećer, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Smesu umutite varjačom, pa polovinu sipajte u prethodno podmazan i brašnom posut pleh ili modlu za pečenje kolača.
U drugu polovinu smesu dodajte dve kašike kakao-praha, dobro promešajte i sipajte preko prve smese.
Ukoliko se opredelite za voćni mramorni kolač, dodajte i očišćene smrznute višnje ili maline, kupine, borovnice..., i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Kolač je gotov kad se biskvit odvoji od ivica pleha.
Kad se kolač ohladi, isecite ga i služite. Po želji, možete da ga prelijete rastopljenom čokoladom ili da ga pospete šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)