Ideja za ručak: Kremasti rižoto s pečurkama koji će vas oduševiti
Kao iz restorana
Jela sa pirinčem su veoma popularna, jer im ova namirnica u kombinaciji sa začinama daje poseban ukus. U "moru" jela s pirinčem izdvaja se kremati rižoto kom niko ne može da odoli.
Ukoliko ste ljubitelj rižota sa pečurkama, onda je ovaj recept idealan za vas.
Sastojci:
- 200 g pečuraka
- 1 šolja pirinča
- 250 ml pilećeg bujona
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- beli luk u prahu
- ulje
Priprema:
Pirinač dobro operite u nekoliko voda.
Luk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo ulja dok ne postane staklast.
Kada luk omekša, dodajte izrendanu šargarepu.
Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali na listiće.
Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok svi sastojci ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i lagano ulijte bujon.
Dodajte i začine.
Kada je pirinač skuvan pstavite ga poklopljenog oko 10 minuta pre serviranja.
Ne koristeći pileći bujon, već vodu, možete napraviti posnu verziju ovog jela.
Prijatno!
(Telegraf.rs)