Ideja za ručak: Kremasti rižoto s pečurkama koji će vas oduševiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao iz restorana

Foto:Shutterstock

Jela sa pirinčem su veoma popularna, jer im ova namirnica u kombinaciji sa začinama daje poseban ukus. U "moru" jela s pirinčem izdvaja se kremati rižoto kom niko ne može da odoli.

Ukoliko ste ljubitelj rižota sa pečurkama, onda je ovaj recept idealan za vas.

Sastojci:

  • 200 g pečuraka
  • 1 šolja pirinča
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • ulje

Priprema:

Pirinač dobro operite u nekoliko voda.

Luk sitno iseckajte, pa ga dinstajte na malo ulja dok ne postane staklast.

Kada luk omekša, dodajte izrendanu šargarepu.

Nakon nekoliko minuta dodajte i šampinjone koje ste prethodno iseckali na listiće.

Zatim nalijte malo vode i krčkajte dok svi sastojci ne omekšaju. Nakon toga dodajte pirinač i lagano ulijte bujon.

Dodajte i začine.

Kada je pirinač skuvan pstavite ga poklopljenog oko 10 minuta pre serviranja.

Ne koristeći pileći bujon, već vodu, možete napraviti posnu verziju ovog jela.

Prijatno!

(Telegraf.rs)