Na salatu sa borovnicama i sirom niko ne može da ostane imun

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi potrebni vitamini i proteini se nalaze u njoj

Foto: Unsplash

Stiglo nam je rashlađenje koje nam je prijalo, ali leto još uvek traje.

Vladaju vrućine i mnoge domaćice gledaju da što manje vremena provedu za šporetom. Ujedno žele i da unose što više vitamina bez njihovog gubitka kuvanjem. Mi vam zato nudimo zdravu salatu od uobičajenih sastojaka.

Sastojci:

  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 manji avokado
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • sok od pola limuna
  • pola kašičice soli
  • 1 glavica zelene salate
  • 1 veći paradajz
  • 1 šaka borovnice
  • malo feta sira

Priprema:

Crveni luk iseckajte na tračice i pospite hladnom vodom.

Avokado viljuškom izgnječite, sitno seckani beli luk, so i limunov sok.

U drugoj činiji iscepkajte zelenu salatu, pa joj dodajte seckani paradajz i izmrvljenu fetu. Crveni luk ocedite i ubacite i njega u činiju sa salatom. Na kraju sipajte izgnječeni avokado i borovnice i lepo promešajte.

Pri serviranju ukrasite orašastim plodovima po želji.

(Ona.rs)