Ideja za lagani letnji ručak: Pečene paprike punjene feta sirom
Letnji obrok sa malo ugljenih hidrata savršen je izbor za ukusan ručak tokom vrelih dana
Ako vam nikako nije do kuvanja i šporeta tokom letnje sparine, imamo recept za vas.
Punjene paprike sa feta sirom su brzo, jednostavno i ukusno jelo.
Letnji obrok sa malo ugljenih hidrata savršen je izbor za ukusan ručak tokom vrelih dana.
Sastojci:
- 4 crvene paprike šilje
- 200 g feta sir
- 1 jaje
- 0,5 dl kisele pavlake
- 4 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- prema ukusu možete da dodate šunku, masline, beli luk i druge začine
Priprema:
Zagrejte rernu, pripremite pleh i stavite papir za pečenje. Operite, osušite i stavite paprike da se peku, uz povremeno okretanje.
Kada su dopola pečene, dovoljno da mogu da se oljušte, ohladite ih, presecite napola i očistite od peteljki, semenki i kore.
U posebnoj posudi izgnječite feta sir sa viljuškom, dodajte jedno celo jaje i kiselu pavlaku i sve promešajte. Posolite i pobiberite smesu po želji.
Napunite svaku papriku sa smesom od sira i poređajte jednu pored druge u nauljen pleh. Dodatno posolite, pobiberite i prelite maslinovim uljem.
Ukoliko ste inspirisani, prema ukusu možete da dodate i seckanu šunku, masline, beli luk i druge začine.
Ispecite napunjene paprike u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180 stepeni, oko 40 minuta, odnosno dok ne porumene.
Uz paprike sa sirom možete da poslužite domaći hleb ili bruskete.