Ideja za lagani letnji ručak: Pečene paprike punjene feta sirom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Letnji obrok sa malo ugljenih hidrata savršen je izbor za ukusan ručak tokom vrelih dana

Foto: Shutterstock

Ako vam nikako nije do kuvanja i šporeta tokom letnje sparine, imamo recept za vas.

Punjene paprike sa feta sirom su brzo, jednostavno i ukusno jelo. 

Letnji obrok sa malo ugljenih hidrata savršen je izbor za ukusan ručak tokom vrelih dana.

Sastojci:

  • 4 crvene paprike šilje
  • 200 g feta sir
  • 1 jaje
  • 0,5 dl kisele pavlake
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • prema ukusu možete da dodate šunku, masline, beli luk i druge začine 

Priprema: 

Zagrejte rernu, pripremite pleh i stavite papir za pečenje. Operite, osušite i stavite paprike da se peku, uz povremeno okretanje.

Kada su dopola pečene, dovoljno da mogu da se oljušte, ohladite ih, presecite napola i očistite od peteljki, semenki i kore.

U posebnoj posudi izgnječite feta sir sa viljuškom, dodajte jedno celo jaje i kiselu pavlaku i sve promešajte. Posolite i pobiberite smesu po želji.

Napunite svaku papriku sa smesom od sira i poređajte jednu pored druge u nauljen pleh. Dodatno posolite, pobiberite i prelite maslinovim uljem.

Ukoliko ste inspirisani, prema ukusu možete da dodate i seckanu šunku, masline, beli luk i druge začine.

Ispecite napunjene paprike u zagrejanoj rerni na temperaturi od 180 stepeni, oko 40 minuta, odnosno dok ne porumene.

Uz paprike sa sirom možete da poslužite domaći hleb ili bruskete.

Prijatno!