Pljeskavice od leblebija: Posni obrok koji će voleti i pravi gurmani
Leblebije su hranjive i zahvalne za kombinovanje sa drugom sastojcima
Ako u vrelim danima želite laganije obroke, bez mnogo mesa, povrće je tu da napravimo idealne obroke. Leblebije su hranjive i zahvalne za kombinovanje sa drugom sastojcima, pa su pljeskavice od njih idealne za razne ukuse.
Recept za pljeskavice od leblebija zavoleće i vegani, ali i veliki gurmani.
Sastojci:
- 400 g leblebija kuvanih ili konzerviranih leblebija (1 konzerva)
- 1 paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- suvi biljni začin
- biber
- prezle
- list peršuna
Priprema:
Kuvane li konzervirane leblebije izgnječite ili izblendajte. Ukoliko leblebije kuvate, ne zaboravite da ih potopite u vodu veče pre spremanja.
Sitno izrendajte papriku, šargarepu obe vrste luka, a peršun sitno iseckajte.
Sve sjedinite, dodajte prezle, začinite i izmešajte.
Od smese napravite pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i pržite u zagrejanim ulju.
Pljeskavice držite na papirnom ubrudu da se višak ulja ocedi, pa poslužite uz prilog ili salatu, a možete praviti i hamburgere uz željene priloge.
Prijatno.
(Telegraf.rs)