Pljeskavice od leblebija: Posni obrok koji će voleti i pravi gurmani

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leblebije su hranjive i  zahvalne za kombinovanje sa drugom sastojcima

Printskrin Instagram/onceuponachef

Ako u vrelim danima želite laganije obroke, bez mnogo mesa, povrće je tu da napravimo idealne obroke. Leblebije su hranjive i  zahvalne za kombinovanje sa drugom sastojcima, pa su pljeskavice od njih idealne za razne ukuse.

Recept za pljeskavice od leblebija zavoleće i vegani, ali i veliki gurmani.

Sastojci:

  • 400 g leblebija kuvanih ili konzerviranih leblebija (1 konzerva)
  • 1 paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • suvi biljni začin
  • biber
  • prezle
  • list peršuna

Priprema:

Kuvane li konzervirane leblebije izgnječite ili izblendajte. Ukoliko leblebije kuvate, ne zaboravite da ih potopite u vodu veče pre spremanja.

Sitno izrendajte papriku, šargarepu obe vrste luka, a peršun sitno iseckajte.

Sve sjedinite, dodajte prezle, začinite i izmešajte.

Od smese napravite pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i pržite u zagrejanim ulju.

Pljeskavice držite na papirnom ubrudu da se višak ulja ocedi, pa poslužite uz prilog ili salatu, a možete praviti i hamburgere uz željene priloge.

Prijatno.  

(Telegraf.rs)