Recept za hrono hleb koji je osvojio internet: Lagana priprema ove zdrave namirnice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskava korica i mekana sredina, a zdravi sastojci - postoji li bolja kombinacija?

Foto: Shutterstock

Recepti za hrono hleb se uvek nalazi na listi popularnih namirnica, a za vas smo izdvojili jedan, koji se najviše ističe.

Sastojci:

  • 2 šolje speltinog brašna
  • 1/2 šolje ječmenog brašna
  • 1/2 šolje heljdinog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 2 šolje gazirane vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Opciono: semenke suncokreta, susam i zdrobljeni lan

Priprema:

Sve suve sastojke sjedinite, pa dodajte ulje, gaziranu vodu i sve dobro izmešajte.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa sipajte smesu i vlažnom rukom poravnajte površinu.

Pospite semenke po želji i pecite hleb oko sat vremena na 220 stepeni.

Stavite papir za pečenje ili aluminijumsku foliju preko hleba kada se peče, te ih skinite kada prođe 10 minuta od početka pečenja.

Pečeni hleb umotajte u kuhinjsku krpu i ostavite da se dobro ohladi preko noći. Inače se preporučuje da se ovaj hleb drži u kuhinjskoj krpi, a nakon tri dana možete i u frižideru, savetuje "Rosacooking.com".

Prijatno!

(Telegraf.rs)