Prasetina iz rerne sa najukusnijom kožicom: Hrskava i sočna, a tajna je u jednom sastojku
Uživaćete u svakom zalogaju
Ima li šta lepše od sočne prasetine, sa hrskavom kožicom?
Kako naš narod voli da kaže, ovde je "svinja kraljica životinja", a o tome koliko svinjsko meso možete sami pripremiti u rerni, svedoči i ovaj recept.
Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći. Jedan sastojak vas deli do savršene prasetine, zato hajdemo da pređemo na recept.
Sastojci za hrskavu prasetinu:
- 7-8 kg prasetine
- 200 g soli
- 300 ml piva
- svinjska mast
- voda
Priprema hrskave prasetine:
Isecite na komade prasetinu i očistite je.
Svaki komad mesa sa obe strane posolite i poređajte u pleh. Ostavite da odstoji duže vreme, kako bi upilo so.
Rernu zagrejte na 250 stepeni.
Prase premažite mašću i odozgo ga polijte malo vodom, pa stavite da se peče.
S vremena na vreme, preljte vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu). Svaki dugi put, na svakih pola sata, prelijte prase pivom.
S obzirom na to da se peče od tri do četiri sata, meso treba okretati šest do osam puta, na pola sata i prelivati.
Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa.
Prijatno!
(Ona.rs)