Prasetina iz rerne sa najukusnijom kožicom: Hrskava i sočna, a tajna je u jednom sastojku

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u svakom zalogaju

Foto: Shutterstock

Ima li šta lepše od sočne prasetine, sa hrskavom kožicom?

Kako naš narod voli da kaže, ovde je "svinja kraljica životinja",  a o tome koliko svinjsko meso možete sami pripremiti u rerni, svedoči i ovaj recept.

Mnogi pokušavaju da pronađu onaj savršen recept da im prasetina ispadne sočna, ukusna i sa hrskavom koricom, a ovaj način pripreme će vam u tome pomoći. Jedan sastojak vas deli do savršene prasetine, zato hajdemo da pređemo na recept.

Sastojci za hrskavu prasetinu:

  • 7-8 kg prasetine
  • 200 g soli
  • 300 ml piva
  • svinjska mast
  • voda

Priprema hrskave prasetine:

Isecite na komade prasetinu i očistite je.

Svaki komad mesa sa obe strane posolite i poređajte u pleh. Ostavite da odstoji duže vreme, kako bi upilo so.

Rernu zagrejte na 250 stepeni.

Prase premažite mašću i odozgo ga polijte malo vodom, pa stavite da se peče.

S vremena na vreme, preljte vodom i zalivati pretopom (tačnošću koja se nakupi u plehu). Svaki dugi put, na svakih pola sata, prelijte prase pivom.

S obzirom na to da se peče od tri do četiri sata, meso treba okretati šest do osam puta, na pola sata i prelivati.

Prase je pečeno kada se kosti na nožicama odvajaju od mesa.

Prijatno!

(Ona.rs)