Žu-žu sa slaninicom je pecivo kom ne možete odoliti: Recept koji skuplja pohvale
Testo se samo razdvaja i pravi je melem za oči i za nepce
Žu-žu je pecivo koje već godinama svi obožavamo. Praktični su za "brze zalogaje", ali su skoro pa obavezni na zabavama. U njima uživaju i deca i stariji, a recept za njih je i više nego jednostavan.
No, kada dobrom, starom receptu za žu-žu peciva dodate i slaninicu - pa, fantazija!
Sastojci za žu-žu sa slaninicom:
- 400g brašna
- so
- uje
- 200ml vode
- 220g margarina
- 200g slanine iseckane na kockice
Priprema žu-žua sa slaninicom:
U činiju sipajte vodu, kašičicu soli i dodajte brašno postepeno uz mešanje.
Kada dobijete smesu poput testa, na radnoj površini pospite malo brašna i razvucite testo.
Margarin izvadite iz frižidera i sitno narendajte preko celog testa.
Narendati ceo margarin.
Na polovini testa pospite seckanu slaninicu, pa preklopite desnim "krilom". Po toj površini pospite ponovo slaninicu i preklopite levim "krilom". Sada treba da imate tri reda testa. Testo će ličeti na zavijenu pitu, ali ne brinite, preklopite testo na pola.
Isecite okrugle ivice testa, a zatim ostavite testo da odstoji pod krpom.
Testo isecite na kvadratiće po želji i poređajte u pleh.
Rernu zagrejte 200 stepeni i ubacite pecivo da se peče dok ne porumeni.
Neki će se možda brzo razlistati, ali utoliko su slađi.
Prijatno!
(Ona.rs)