Žu-žu sa slaninicom je pecivo kom ne možete odoliti: Recept koji skuplja pohvale

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Testo se samo razdvaja i pravi je melem za oči i za nepce

Foto: Shutterstock

Žu-žu je pecivo koje već godinama svi obožavamo. Praktični su za "brze zalogaje", ali su skoro pa obavezni na zabavama. U njima uživaju i deca i stariji, a recept za njih je i više nego jednostavan.

No, kada dobrom, starom receptu za žu-žu peciva dodate i slaninicu - pa, fantazija!

Sastojci za žu-žu sa slaninicom:

  • 400g brašna
  • so
  • uje
  • 200ml vode
  • 220g margarina
  • 200g slanine iseckane na kockice 

Priprema žu-žua sa slaninicom:

U činiju sipajte vodu, kašičicu soli i dodajte brašno postepeno uz mešanje.

Kada dobijete smesu poput testa, na radnoj površini pospite malo brašna i razvucite testo.

Margarin izvadite iz frižidera i sitno narendajte preko celog testa.

Narendati ceo margarin.

Na polovini testa pospite seckanu slaninicu, pa preklopite desnim "krilom". Po toj površini pospite ponovo slaninicu i preklopite levim "krilom". Sada treba da imate tri reda testa. Testo će ličeti na zavijenu pitu, ali ne brinite, preklopite testo na pola.

Isecite okrugle ivice testa, a zatim ostavite testo da odstoji pod krpom.

Testo isecite na kvadratiće po želji i poređajte u pleh.

Rernu zagrejte 200 stepeni i ubacite pecivo da se peče dok ne porumeni.

Neki će se možda brzo razlistati, ali utoliko su slađi.

Prijatno!

(Ona.rs)