Punjene tikvice su ručak iz snova: Ovo će postati broj 1 u vašoj kuhinji

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Svaki zalogaj krije eksploziju ukusa

Foto: Shutterstock

Tikvice su postale gotovo redovan sastojak u našoj "letnjoj kuhinji", a za to postoji i dobar razlog.

Ovoga puta, naša kuhinja vam predstavlja recept za punjene tikvice kojima ne može da se odoli. Zavrnite rukave i "navalite" na pripremu!

Sastojci za punjene tikvice: 

  • 4 veće mlade tikvice
  • 300 g slaninice, naseckane
  • 200 g kačkavalja
  • 2 veća paradajza
  • so
  • biber
  • ulje
  • 1 srednja glavica crnog luka

Priprema punjenih tikvica:

Tikvice operite i isecite na pola, po dužini.

Izdubite sredinu i ubacite u činiju.

U istu činiju dodajte slaninicu, naseckani paradajz i luk.

Pomešajte sve, posolite i pobiberite, pa napunite tikvice.

Po želji, možete preko dodati kolutove paradajza, pa preko narendajte kačkavalj.

Prelijte malo ulja i poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, tačnije, dok se ne zapeče lepo.

Prijatno!

(Ona.rs)