Pohovane pivske lignje koje svako mora da proba: Klopa za dušu i stomak

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrskave spolja, mekane iznutra

Foto: Shutterstock

Hrskave, pohovane pivske lignje, pa još sa kriškom limuna i pravim dip-sosom sa strane - opis prave kulinarske fantazije.

No, postoje mnogi trikovi i recepti, koji vam mogu pomoći kako da spremite idealne pohovane lignje. Mi smo vam priprermili jedan, pa zato, pređimo na pripremu.

Sastojci za pohovane pivske lignje:

  •  400 g lignji isečenih na kolutove
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli 
  • ulje
  • pivo
  • susam po želji 
  • tartar sos 
  • limun kao dodatak

Priprema pohovanih pivskih lignji:

Ako ne kupujete već očišćene ili isečene lignje, onda ih detaljno properite i nožem pažljivo očistite. Isecite kolutove debljine do jedan centimetar.

Umutite tri jajeta u dubok tanjir i posolite.

U druga dva duboka tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom.

Pivo sipajte u činiju i potopite lignje da odstoje oko 15 minuta.

Sipajte ulje dovoljno za pohovanje.

Uvaljajte kolut lignje u brašno, pa u jaja, pa u prezle.

Pržite u zagrejanom ulju na tišoj vatri.

Kako ih vadite iz šerpe, spuštajte ih na ubrus, kako biste se rešili viška ulja.

Poslužite uz naseckane parčiće limuna i tartar sos.

Prijatno!

(Ona.rs)