Posni gulaš: Jelo koje će vas okrepiti i utopliti vašu trpezu

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Od njega kuća miriše na dom

Foto: Pexels / Marcelo Verfe

Sutra je Krstovdan, veliki praznik za koji se sprema posna trpeza, te recept u nastavku može biti vaša inspiracija za planiranje ručka. Sastojke možete i menjati, u zavisnosti od toga šta volite ili ne, te nema razloga da ga ne prilagodite sebi.

Sastojci za posni gulaš:  

  • 100 g sojinih odrezaka
  • 150 g karfiola
  • 2 glavica crnog luka
  • 4, 5 čenova belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 manji patlidžan
  • 2 krompira
  • čeri paradajz
  • listovi svežeg peršuna
  • suvi biljni začin
  • ulje 

Priprema posnog gulaša: 

Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate.

Sipajte malo vode, pa povrću sjedinite i cverove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti.

Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode.

Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz.

Krčkajte na laganoij vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun.

Poslužite uz hleb.

Prijatno!

(Ona.rs)