Kako da spremite najukusnije slavsko žito: Neka porodični dan krasi vaših ruku delo

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko prilike dozvoljavaju, najbolje je da se i kolač i žito pripreme kod kuće, da se ne kupuju

Foto: Shutterstock

Obeležja svake krsne slave su ikona, sveća, vino, slavski kolač i žito. Ukoliko prilike dozvoljavaju, najbolje je da se i kolač i žito pripreme kod kuće, da se ne kupuju, a evo recepta za izuzetno ukusno slavsko žito.

Sastojci: 

  • oko 200 g pšenice belije
  • orasi
  • šećer u prahu
  • suvo grožđe
  • malo ruma

Priprema: 

Suvajte pšenicu, da imate za jednu činiju. Kuvajte je oko sat i po.

Stavite u bender oceđenu pšenicu, suvo grožđe i mlevene orahe, dodajući po ukusu šećer u prahu.

Možete kapnuti i koju kap ruma, za lepši ukus.

Sve usitnite da dobijete ujednačenu smesu.

Smesu premestite u lepu činiju, koju ćete nositi u crkvu, pa je onda ukrasite orasima ili suvim grožđem, a možete da koristite i raznobojne bombone.

Najprikladnije je da od pomenutih ukrasa napravite oblik krsta.

Srećna slava!

(Ona.rs)