Nema letnjeg ručka bez pohovanih tikvica! Spremite ih OVAKO i niko neće da pita "ima li mesa uz ovo"
Nema leta bez mirisa pohovanih tikvica koji se širi iz kuhinje, onog zvuka kada zarone u vrelo ulje, i zlatnog sloja koji puca pod viljuškom. Tikvica je kraljica sezonskih trpeza: lagana, zahvalna za pripremu i savršeno se slaže uz gotovo sve. Recepata je pregršt, a da li ste ovaj probali?
Jeftino, brzo, domaće, a toliko dobro da niko ne pita ima li mesa!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 g tvrdog sira
- 3 jajeta
- 1 kašičica mirođije
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1/3 kašičice bibera
- 1/2 kašičice bosiljka
- soli po ukusu
- 100 g prezli
- 1 kašika brašna
Priprema:
Tikvice najpre isecite po dužini na tanke trake. Posolite ih i ostavite da odstoje oko 15 minuta kako bi otpustile višak vode.
U međuvremenu, umutite jaja i dodajte omiljene začine po ukusu, a zatim umešajte i izrendan sir.
U posebnoj posudi sjedinite prezle i brašno. Svaku traku tikvice prvo uvaljajte u tu mešavinu, a zatim potopite u smesu sa jajima i sirom.
Pržite u dubokom, dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Vadite ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
(Ona.rs)