Nema letnjeg ručka bez pohovanih tikvica! Spremite ih OVAKO i niko neće da pita "ima li mesa uz ovo"

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Nema leta bez mirisa pohovanih tikvica koji se širi iz kuhinje, onog zvuka kada zarone u vrelo ulje, i zlatnog sloja koji puca pod viljuškom. Tikvica je kraljica sezonskih trpeza: lagana, zahvalna za pripremu i savršeno se slaže uz gotovo sve. Recepata je pregršt, a da li ste ovaj probali?

Jeftino, brzo, domaće, a toliko dobro da niko ne pita ima li mesa!

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica mirođije
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • soli po ukusu
  • 100 g prezli
  • 1 kašika brašna
Foto: Shutterstock

Priprema:

Tikvice najpre isecite po dužini na tanke trake. Posolite ih i ostavite da odstoje oko 15 minuta kako bi otpustile višak vode.

U međuvremenu, umutite jaja i dodajte omiljene začine po ukusu, a zatim umešajte i izrendan sir.

U posebnoj posudi sjedinite prezle i brašno. Svaku traku tikvice prvo uvaljajte u tu mešavinu, a zatim potopite u smesu sa jajima i sirom.

Pržite u dubokom, dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Vadite ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

(Ona.rs)