Jednostavan recept za lovačke šnicle: Ručak koji svi obožavaju, prste da poližeš
Ako tražite ručak koji je bogatog ukusa, miriše na domaću kuhinju i lako se sprema, lovačke šnicle su pravi izbor. Ovo jelo je omiljeno u mnogim domaćinstvima jer se meso topi u ustima, a neodoljiv sos svima se odmah dopadne. Recept je zaista jednostavan, a sve što vam treba u kuhinji je - ljubav prema mesu.
Sastojci za lovačke šnicle:
- 500 g junećih šnicli
- 100 g brašna
- 2 kašike aleve paprike
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- lovorov list
- maslinovo ulje
Priprema lovačkih šnicli:
Juneće šnicle istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i alevu papriku, pa uvaljajte šnicle u to. U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa spuštajte meso da se prži.
Posudu za pečenje nauljite, pa naređajte polovinu isprženog mesa. Preko šnicli pospite malo brašna koje je pomešano za začinskom paprikom. Beli luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.
Isto uradite i kada poređate drugu polovinu mesa, pa dodajte i lovorov list, pa nalijte vodom da meso ogrezne.Posudu sa šniclama stavite na ringlu i kuvajte dok se tečnost ne ukrčka. Kada su lovačke šnicle omekšale, zapecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Lovačke šnicle su spremne za jelo i poslužite uz pire krompir i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Ona.rs)