4 trika za večeru koji će vam pomoći da se ne ugojite: Lako ih je sprovesti u delo

 
  • 0

Kada smo umorni od poslovnih obaveza i od kuvanja, odlazak na večeru ili naručivanje hrane putem dostave zvuči kao odlična ideja.

Ali, znamo da je većina restoranskih obroka puna praznih kalorija, skrivenih šećera i zasićenih masti. To može da predstavlja rizik ukoliko pokušavamo da smršamo ili da održimo postojeću liniju, posebno ako se pridržavamo restriktivnijeg režima ishrane.

Ovo je posebno izazovno tokom zimskih meseci, zbog velikog broja proslava koje podrazumevaju obilje ukusne hrane.

Ipak, sve navedeno ne bi trebalo da utiče na našu odluku da bar povremeno pojedemo obrok koji je umesto nas spremio neko drugi. Samo bi trebalo da pazimo koju hranu biramo i koliku količinu ćemo pojesti, prenosi "Newsbeast".

Nutricionista Lisa Jang otkrila je kako možemo da jedemo van kuće i da u isto vreme gubimo višak kilograma.

1. Obratite pažnju na veličinu porcije

Iako će vam možda zvučati čudno, čak i porcija testenine za večeru neće narušiti dijetetski režim ishrane.

Važno je da naručite pola porcije i da testeninu kombinujete sa drugim, zdravijim alternativama poput barenog i svežeg povrća.

salata Foto: shutterstock.com

2. Pijte pametno

Izlazak na večeru sa članovima porodice, prijateljima ili kolegama često podrazumeva da popijete makar čašu alkohola.

- Ukoliko pokušavate da smršate, morate da povedete računa o unosu alkohola. I ako pijete, neka to bude uz obrok. Ukoliko ne pijete alkohol, uverite se da je vaš izbor pića najzdraviji. Isključite gaizirane napitke - podseća nutricionista Jang.

3. Jedite pre dolaska u restoran

Da li vam se ikada desilo da namerno jedete manje tokom dana da biste mogli da uživate u večeri? Vreme je da prekinete sa ovom navikom.

- Često smo mnogo gladni kad dođemo u restoran. Ali, ukoliko sat vremena pre dolaska pojedemo nešto zdravo, nećemo biti toliko gladni kad dođemo na večeru - objašnjava Jang i dodaje da je preskakanje obroka takođe povezano sa povećanjem telesne težine.

4. Supa, čorba ili salata na početku obroka

Jedna od prvih stvari koje konobar spušta na sto kad naručimo večeru je korpica sa hlebom i pecivima. Ipak, postoje mnogo bolje i zdravije opcije umesto testa.

Potaž, čorba, karfiol Foto: Shutterstock

- Umesto da grickate hleb sa puterom ili pecivo, čekajući da vam stigne večera, bolje naručite neku zdraviju varijantu poput čorbe, supe ili porcije salate - savetuje nutricionista Jang.

Povrće pomaže da duže ostanemo siti, što je odlično kad pokušavamo da se rešimo viška kilograma.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje