• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

5 jutarnjih joga poza koje će učiniti čuda za vas: Kičma, ruke i noge će vam biti zahvalni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikad nije naodmet posvetiti se zdravlju u najranijim časovima

  • 0
Joga, joga poze Foto: Shutterstock

Svi znamo koliko je važna fizička aktivnost, kako za fizičko, tako i za mentalno zdravlje, a stručnjaci preporučuju da se najbolji učinak postiže ukoliko je praktikujemo čim ustanemo, jer tako pripremamo telo za naporan dan koji nam sledi. Stoga, poželjno je da pri ustajanju iz kreveta odradite neke osnovne vežbe, ali je i sasvim dovoljno da se odlučite za istezanje - verujte, kičma će vam biti zahvalna.

Za početak, bilo bi dobro da pronađete sistem rada; jedan od zdravijih izbora je joga, a u nastavku se nalaze neke od vežbi koje ne bi bilo loše da praktikujete.

1. Poza "pas koji gleda nadole"

"Pas okrenut nadole" je veoma popularna joga poza, i to sa dobrim razlogom. Isteže ceo zadnji deo tela (ramena, tetive, potkolenice), izdužuje kičmu, jača ruke i noge i smiruje um, piše "Hm hm".

Downward dog, yoga Foto: Shutterstock

2. "Poza ratnika"

To je veoma osnažujuća poza koja može poboljšati fokus, ojačati noge, ramena, ruke, i istegnuti butine. Između ostalog, daje energiju i podiže samopouzdanje.

Vežbe, vežbanje, razgibanje, joga Foto:Shutterstock

3. Poza "bočnog ugla"

Ova poza je verovatno jedna od najboljih koja ujutru isteže celu stranu tela, otvara unutrašnju stranu butina, jača noge, povećava fleksibilnost i daje energiju.

yoga Foto: Shutterstock

4. "Golub" poza

U ovoj varijaciji pokreta, najbolje ćete osetiti kako vam se kukovi otvaraju i kako napetost nestaje. Vodite računa o tome da vam kukovi uvek budu u istoj ravni, i da ne vršite veliki pritisak na kolena.

Joga Foto: Shutterstock

5. Poza "konac u igli"

Ovo je prelepo istezanje joge ujutru, posebno ako imate problema sa leđima. Otvara ramena, vrat i leđa i poboljšava fleksibilnost kičme.

Joga Foto: Shutterstock

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe sa jastukom za ravan stomak i isklesane trbušnjake

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje