• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hit dijeta napitak za čišćenje tela: Nutricionista daje odgovor da li je i koliko zdrav

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve što je potrebno jeste da ga napravite i popijete na prazan stomak

  • 0
mršavljenje, napitak Foto: Shutterstock/New Africa

Žene često teže savršenstvu pa i ka tome da izgledaju perfektno.

Pored pravilne ishrane i aktivnog treniranja, ponekad to nije dovoljno dobar rezultat ili barem onaj koji priželjkuju. Onda u pomoć pristižu razni preparati, najčešće napici, koji će potpomognuti bržem mršavljenju.

Ovog puta dajemo vam nešto drugačiji napitak koji će vam pomoći da ubrzate metabolizam i može vam dosta pomoći u skidanju viška kilograma, piše "Healthy natural diet".

Ovaj napitak treba da se pije ujutru, na prazan stomak, a evo šta vam je potrebno.

  • pola limuna
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 300 ml vode
  • cimet

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i ubacite ili jedan štap cimeta ili dve kašičice mlevenog cimeta i stavite da provri. Kada provri, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu ocedite limun i dodajte mu jabukovo sirće, pa i prohlađenu vodu. Sve promešajte i popijte.

Mi smo ipak pitali nutricionistu Milku Raičević da li je i koliko ovaj napitak zdrav. Dala je precizan odgovor koji će sve zanimati.

- Moja preporuka je da se nikako ne mešaju ove dve jake kiseline poput limuna i jabukovog sirćeta jer oštećuju želudac, a posebno može biti opasan za one koje muči gastritis. Ako baš ne želite da odustanete, onda je bolje da odaberete jedno ili drugo, nikako oba. Pre bih savetovala da, ako već hoćete da očistite organizam od jake hrane, pijete dovoljno tečnosti i da u tu vodu po želji dodate isceđen limun, đumbir ili čak i ljute papričice, pod uslovom naravno da ste zdravi. Takođe, savetovala bih i da, iako niste postili ceo post, počnete da postite sredom i petkom kako biste rasteretili telo toksina. Preporučujem da jedete sirovu hranu, povrće, a za doručak nije loša opcija ni kačamak. Isto tako, ujutru na prazan stomak možete pojesti jednu kašiku čia semenki sa kriškom mladog sira ili sa puterom - rekla nam je Milka Raičević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje