• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Devojka umalo umrla nakon što je koristila neproverenu injekciju za mršavljenje koju je kupila na Instagramu

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sada drugim ženama koje razmatraju da uzimaju injekcije za mršavljenje poručuje da izgube težinu na pravi način: vežbanjem i zdravom ishranom

  • 0
Žena u bolnici Foto: Shutterstock

Želja jedne žene da skine nekoliko kilograma umalo je koštala glave. Da nije hitno prebačena u bolnicu pošto je koristila "injekciju za mršavljenje" koju je kupila - na Instagramu, sada bi sigurno bila mrtva.

Šenon Flaneri provela je četiri dana bolnici mokreći za krv i neprekidno povraćajući nakon što je uzela neproverenu injekciju za uklanjanje masnoća iz tela koju je kupila na internetu.

Prodavac sa Instagrama, koji je reklamirao lek za suzbijanje apetita "kao najbolje čuvanu tajnu slavnih" koji "nema opasnih premiksa", rekao je 27-godišnjoj ženi da je on "bezbedan prodavac" i da je injekcija sigurna. Šenon je platila 140 evra desetnedeljne injekcije koje su joj stigle poštom zajedno sa uputstvima kako da ih sama koristi.

Kako prenosi "Metro", majka dvoje dece iz Velike Britanije, prvi put je dala sebi injekciju u stomak 14. februara i istog dana joj je pozlilo. Međutim, nedelju dana kasnije, njeni simptomi su se znatno pogoršali nakon ubrizgavanja druge doze - što ju je konačno navelo mamu da poseti hitnu pomoć.

Lekari su joj tada saopštili da bi još jedan "ubod" mogao da bude "fatalan" zbog ozbiljnosti njenog stanja.

Žena, drži se za stomak Foto: Shutterstock

Porodica lekova koje je koristila, poznata kao GLP-1 RA, prvobitno je razvijena za lečenje dijabetesa, ali se sada koristi za gubitak težine nakon što je utvrđeno da potiskuje apetit pacijenta.

Nakon što je prodavca prijavila policiji, Šenon sada želi da upozori i druge da ne koriste proizvode koji su je umalo koštali života. Policija nažalost ne može mnogo da učini, jer nije mogla da locira "adresu prodavca" – uprkos tome što je Šenon platila injekcije na ime kompanije.

- U to vreme sam mislila da svi koriste ovo. Pratila sam sva uputstva i ubrizgala sebi prvu dozu 14. februara u stomak. Ostatak dana sam se osećala onako. Bilo mi je loše, nisam imala apetit i nisam jela. Ali sedam dana kasnije, kada sam uzela drugu dozu, te večeri mi je jako pozlilo. Povraćala sam te noći i osećala sam se jako loše - opisuje Šenon.

Kako opisuje, "bila je potpuno prazna", odnosno stalno je povraćala, a ništa nije izlazilo. I tako četiri dana, tokom kojih je imala i krv u mokraći.

- Krajem te nedelje, mama mi je rekla da moram u bolnicu. U to vreme nisam bio sto odsto sigurna da je u pitanju injekcija, mislila sam da bi moglo da bude nešto drugo - priseća se Šenon.

Primljena je na odeljenje, gde je dva dana lečena od bolesti i dehidracije.

- Bila sam tako loše u hitnoj pomoći, da sam ležala preko stolica. Dobila sam najjače tablete protiv mučnine, ali nisu delovale. Jedan od doktora je rekao mojoj mami da je zbog toga koliko sam bolestna i koliko su moje reakcije slabe, još jedna injekcija mogla biti fatalna. Još sam bila loše i kada sam izašla iz bolnice i nisam ništa jela najmanje nedelju dana. Nisam imala apetit, još sam imala jake bolove i loše sam se osećala - otrkiva Šenon.

Nakon prijema u bolnicu, Šenon kaže da je kontaktirala prodavca na društvenim mrežama tražeći povraćaj novca - ali joj je odbio. Takođe je prijavila proizvod policiji Kenta. Prodavačica se izvinila zbog Šenoninog "lošeg iskustva", ali je branila proizvod navodeći da još ima "stotine srećnih kupaca bez neželjenih efekata".

- Definitivno sam naučila lekciju. Neću više raditi ništa slično. Kasnije sam sebe krivila što sam ga čak i kupila. Mislila sam da će sve biti u redu kada ga je toliko ljudi koristilo - ističe Šenon koja je sada srećna što je živa: - Moja deca su mogla da izgube mamu. Nisam mogla da im budem mama neko vreme, bilo je užasno za sve. Nikada više ne bih uradio nešto ovako.

Drugim ženama koje razmatraju da uzimaju injekcije za mršavljenje poručuje da izgube težinu na pravi način: vežbanjem i zdravom ishranom.

- Nemojte ići lakim putem. To je naučena lekcija. Ne znate šta je u ovim proizvodima. Nikada se u životu nisam osećao tako loše - poručuje ova žena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za savršen struk

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje