• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste čuli za "barre"? Kombinacija baleta, joge i pilatesa idealna je za oblikovanje tela

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj vid vežbanja omogućava vam da izvučete najbolje iz datih oblasti

  • 1
bare, balet, vežbanje

Foto: Shutterstock

Verovatno ste dosad isprobali različite vrste fitnesa, treninga... i vrlo je moguće da ste se zasitili istih ili sličnih vežbi. Ukoliko ste upali u "začarani krug" istih pokreta, onda je barre  idealno rešenje za vas.

Barre je metod vežbanja inspirisan elementima baleta, joge, pilatesa i aerobika zasnovanog na plesu. Treninzi su osmišljeni tako da se svaki put fokusiraju na različite grupe mišića, dajući vam mogućnost da oblikujete svoje telo do savršenstva.

Na časovima barre-a, vežbe se uglavnom izvode na barre-u, drvenoj šipki za balet, odakle i potiče naziv ove vrste vežbanja.

Prednosti barre-a

Ukoliko se pitate da li i kako barre časovi funkcionišu ili da li su barre tehnike dovoljne da vam pruže trening koji će vam pomoći da dostignete željene rezultate, treba da znate da je barre pre svega veoma zabavan.

U ovim trenizima postoje određene vežbe koje jačaju grudi i ramena sa minimalno uloženog truda, a jedna od zanimljivih stvari u vezi sa barreom je i da da ne postoji samo jedan tip ove aktivnosti. Na primer, barre fusion kombinuje barre i pilates tehnike sa kardio vežbama.

Barre treninzi su osvojili što sportiste, što rekreativce, a modela i praktikuju kao redovnu fizičku aktivnost.

Barre treninge možete da radite i kod kuće

Ukoliko radite barre vežbe kod kuće, nije vam potrebna nikakva posebna oprema. Stolica ili zid na koji se oslanjate biće vam dovoljni.

Sve što treba da uradite jeste da odaberete vežbe na osnovu opreme i prostora koji imate na raspolaganju i da isprobate koliko barre utiče na dobro držanje, dobru liniju i dobro raspoloženje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • DARKO 100%

    11. mart 2022. | 19:39

    Sex je najbolji za oblikovanje i skidanje viska kilograma,redovan sex ili je*acina na vise nacina ljudsko telo cili elesticnijim jer kroz njega struji hormon srece i zadovoljstva

    Podelite komentar