• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelena Đoković pije čaj koji je odličan za kožu i imunitet: Vrlo je pristupačan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona vodi računa o ishrani i zdravom načinu života

  • 1

Opšte je poznato da se Jelena Đoković hrani zdravo i da veoma vodi računa o svojoj ishrani. Ona se trudi da sve što unosi bude organski, prirodno i zdravo, te često sa svojim pratiocima deli recepte i zdrave alternative.

Tako je i nedavno na društvenoj mreži "Instagram" objavila fotografiju kako uživa u jednom od omiljenih zimskih napitaka, a reč je o čaju od kurkume.

Budući da je čaj od kurkume bogat vitaminima, mineralima kao i drugim korisnim jedinjenjima, odličan je za jačanje imuniteta i zaštitu od prehlade, a Jelena to vrlo dobro zna.

Kurkuma se koristi vekovima, a nedavno je ponovo postala popularna zbog svojih brojnih korisnih svojstava. Prednosti čaja od kurkume uključuju jačanje imunološkog sistema, ublažavanje bolova i poboljšanje koncentracije.

Pored ovih prenosti, prema pisanju "Artfultea", tu su i četiri razloga zbog kojih bi trebalo da pijete čaj od kurkume.

1. Umiruje upalu grla

Zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima, čaj od kurkume može pomoći u ublažavanju simptoma upale grla. Kurkumin takođe ima niz antibakterijskih, antimikrobnih i antivirusnih svojstava.

2. Doprinosi smirivanju glavobolje

Ukoliko patite od glavobolje, čaj od kurkume može vam pomoći da ublažite bol. Pokazalo se da kurkumin ima neuroprotektivne efekte i može pomoći u ublažavanju migrene i glavobolje.

3. Podiže raspoloženje

Studije ukazuju na to da bi kurkuma mogla da ima zaštitni efekat protiv simptoma anksioznosti i depresije. Iako uvek treba da se obratite svom lekaru ako ste zabrinuti za svoje mentalno zdravlje, šolja čaja od kurkume može vam pomoći da poboljšate raspoloženje.

4. Odličan je za kožu

Ako imate kožni problem kao što su akne, čaj od kurkume vam može pomoći. Zahvaljujući svojim antiinflamatornim, antimikrobnim i antioksidativnim svojstvima, šolja čaja od kurkume može pomoći u čišćenju kože i poboljšanju zdravlja kože.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • laki

    13. decembar 2022. | 17:17

    Bas nas briga koji caj pije Jelena

    Podelite komentar