Testo vole mnogi, pa zbog toga teško uspevaju da oslabe.
Dobro je poznata činjenica da je testo, pored slatkiša , jedan od glavnih neprijatelja dijete, prenosi "The Sun".
Ipak, jedna ekspertkinja kaže da testeninu možemo da konzumiramo i kada smo na dijeti, samo je važno da znamo za jedno pravilo.
Nutricionistkinja Ema Beket sa Univerziteta u Njukastlu kaže da su studije pokazale da ljudi gube više kilograma kada njihova ishrana redovno uključuje testeninu.
- Zato umesto da odustanete od špageta, razmislite o smanjenju veličine porcija - savetuje nutricionistkinja.
Ona takođe predlaže prelazak na testeninu od celog zrna, za koju kaže da ima veći sadržaj vlakana, što ima korist za zdravlje creva i može vam pomoći da se duže osećate sitim.
- Testenina bez glutena ima nešto manje proteina od pšenične testenine. Dakle, uprkos tome što je zdravija za ljude sa netolerancijom na gluten, nema veće zdravstvene koristi od prelaska na testeninu bez glutena za većinu nas - objašnjava ona.
Testeninu je, kako ona kaže, najbolje jesti kada se ohladi jer se tada ugljeni hidrati pretvaraju u otporan skrob. Skrob je otporan na varenje i bolji je za nivo šećera u krvi.
Dakle, vaša zaostala testenina čak i ako je ponovo zagrejete, ima manje kalorija nego prethodnog dana.
Istraživači još jednom podsećaju da je pogrešno demonizovati ugljene hidrate.
Testenina treba da se konzumira jer, kada je jedemo umereno, ona može da bude jako dobra za naše zdravlje.
- Količina je najvažnija. Ako jedete puno voća i povrća, maslinovog ulja i ribe malo je verovatno da ponekad uživanje u pasti može da doprinese gojaznosti - naglašavaju stručnjaci.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Koliko dobro muškarci prepoznaju šminku
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.