• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

4 moćne vežbe za jake mišiće stomaka: Čuvaju kičmu i tope masne naslage

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kućni trening traje dvadesetak minuta i donosi bezbroj zdravstvenih benefita, posebno onima koji imaju problem sa diskus-hernijom ili žele da se reše opuštenog stomaka

  • 0

Svako ko ima problema sa bolovima u leđima izazvanim diskus-hernijom zna koliko je važno da ojača duboke mišiće stomaka. Ovi mišići su zaduženi za bolju posturu tela i rasterećenje kičme, a nazivaju se još i stabilizatorima trupa.

Ukoliko vas muče diskus-hernija i išijas kao posledica ovog stanja, jedna od ključnih stvari koju bi trebalo da uradite jeste da ojačate duboke mišiće stomaka.

Profesor sporta i fizičkog vaspitanja i personalni trener Boško Takovac za Ona.rs pokazuje četiri vežbe na pilates-lopti koje će biti od velike koristi kako za jačanje stomaka, tako i za topljenje masnih naslaga sa ovog dela tela.

- Vežbe koje predlažem možete da radite kod kuće svakog dana u svrhu prevencije bola u leđima i jačanja stomačnih mišića - kaže Takovac za naš portal i dodaje:

- Odlične su i za one koji žele da zategnu stomačne mišiće, za vreme ili posle dijetetskog režima ishrane. Jaki stomačni mišići garant su dobrog držanja tela, a ujedno sprečavaju da dođe do bola u leđima.

Naš sagovornik podseća da bi vežbe za jačanje dubokih mišića stomaka trebalo da postanu svakodnevna rutina. Iako ovaj trening iziskuje malo više vremena - oko dvadesetak minuta, benefiti koje donosi su veliki.

Snimak vežbi pogledajte u videu na početku teksta.

"Instagram" nalog Boška Takovca možete da pronađete na ovom linku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dve odlične vežbe koje oslobađaju od bola kod diskus-hernije

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje