• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nestvarna transformacija Džefa Bezosa: 8 sati sna, hobotnica svaki dan i redovan trening su ključ

Vreme čitanja: oko 3 min.

Milijarder koji je dokaz da nikada nije kasno

  • 0
Jeff Bezos, Džef Bezos Džef Bezos / Foto: Profimedia/MANDEL NGAN / AFP

Da ste ceo život neumorno radili kako biste postali jedan od najbogatijih ljudi na planeti, bilo bi vam oprošteno ako želite da usporite, jedete dobru hranu i nagomilate nekoliko kilograma.

Ali, to nije slučaj sa Džefom Bezosom, koji se transformisao od mršavog šefa knjižare do milijardera koji sa 59 godina praktikuje naporan trening i sledi striktnu dijetu.

Nakon svog stratosferskog uspeha, gospodin Bezos je krenuo da radi na sebi. Javnost je bila u šoku kada su 2017. isplivale fotografije koje su zabeležila Džefa tokom šetnje, u prsluku koji je ocrtavao njegove mišićave ruke.

On je, nakon toga, i sam priznao kako nije vodio računa o izgledu sve do sredovečnih godina. U svoj režim uvrstio trening sa poznatim fitnes instruktorom koji radi i sa Tomom Kruzom, izbalansiranu dijetu baziranu uglavnom na meditaranskim namirnicama i redovan san.

Stirktno održavanje rutine spavanja

Zdrav san je neophodan za kognitivno funkcionisanje, dobro raspoloženje, mentalno, kardiovaskularno i metaboličko zdravlje.

Iako se mnogi pripadnici političke i biznis elite kunu da mogu da funkcionišu savršeno spavajući samo četiri do pet sati, Džef Bezos nije među njima.

Tokom konferencije 2018. godine on je izjavio da svako veče spava osam sati, osim ukoliko nije između vremenskih zona tokom leta.

- Meni je osam sati neophodno. Razmišljam bolje, imam više energije, raspoloženiji sam. To je čista matematika: koliko daš, toliko ti se vrati. Kada spavam osam sati narednih osam sam izvanredno produktivan - govorio je.

On smatra da je poenta u kvalitetu a ne u kvantitetu, te da iako imate više vremena kada spavate manje, to ne vredi jer ćete lošije odraditi zadate stvari.

A istraživanja se slažu sa njim.

Naime, 2017. je objavljena studija koja je pratila impakt koji nedostatak sna ima na impulsivno ponašanje. Jedna grupa ispitanika spavala je pet sati, a druga grupa osam. Dva puta dnevno ispitanici su imali zadatak koji je mogao da rezultira dobitkom zagarantovane svote novca ili gubitkom svega ako se odluče da kockaju za višu sumu.

Ispitanici koji su spavali pet sati su dvostruko više birali da rizikuju. 

Redovan trening

Bezosa trenira čuveni Ves Okerson koji je zadužen i za formu Toma Kruza.

Okerson je čvrsti zastupnik vežbi koje se baziraju na minimalnim težinama i visokoj rezistenciji - recept za izgradnju dugotrajne stamine.

Džef uglavnom praktikuje treninge napolju koji uključuju trčanje, vožnju kajakom, veslanje i surfovanje.

Ishrana

Bezosova ishrana je bazirana na proteinima i zdravim mastima, a među njegovim omiljenim namirnicama su hobotnica, avokado i zeleni jogurt sa lukom.

On je poznati ljubitelj putera, ali isključivo do deset sati ujutro, pre nego što krene na trening.

- Nikada u životu nisam čitao od čega se sastoji hrana koju unosim. Jeo sam ono što mi je prijalo i bilo fino. Sad i te kako obraćam pažnju. Promenio sam perspektivu kada je hrana u pitanju i taj stav primenjujem i na svojoj deci - izjavio je.

No, poznati milijarder zna da je ključ u balansu, te se nije u potpunosti odrekao "grešnih zadovoljstava".

Ostaće upamćeno da je 2018. postavio fotografiju sa čipsom uz opis: "Bože, koliko ga volim", a 2022. objavio je i fotografiju iz svetski poznatog lanca brze hrane.

No, postoje glasine da se Bezos podvrgava steroidima, što je on čvrsto porekao, prenosi "Dailymail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje