• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokatica koja ne stari na korak do sna da sa 60 godina postane najstarija takmičarka za Mis Univerzuma

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je večna lepotica

  • 1
Alejandra Rodriguez Miss Argentina Foto: MARCOS GOMEZ/AFP/Profimedia

Za šezdesetogodišnjom argentinskom advokaticom i danas ljudi okreću glavu, a ona je sve bliže stvaranju istorije i sopstvenog sna da će postati - najstarija takmičarka za Mis Univerzuma.

Alehandra Rodrigez krunisana je u sredu za Mis Univerzuma Buenos Ajresa, čime je stekla pravo da predstavlja pokrajinu na nacionalnom takmičenju u maju, prenosi "NY Post". 

Rodrigez je bila uverena da je odavno prevazišla gornju starosnu granicu za svetsko takmičenje u lepoti, ali njena ubeđenja su se promenila od trenutka kada je saznala da su se pravila - promenila.

U svom početku 1952. godine, uzrast takmičara za Mis Univerzuma je morao da bude u strogom rasponu od 18 do 28 godina i da takmičarka bude samcica bez dece. Ali prema novim pravilima od prošle godine ženama između 18 i 73 godine dozvoljeno da se takmiče bez obzira na bilo koji drugi faktor.

Povećanje starosne granice najavljeno je prošlog septembra i prvi put će biti primenjeno na takmičenje u 2024. godini.

Dosadašnja najstarija takmičarka koja je osvojila titulu Mis univerzuma, pobedivši na takmičenju sa 28 godina 2022. godine bila je Gabrijela.

Novookrunjena mis Buenos Ajresa postala je novinarka nakon srednje škole pre nego što je upisala studije prava i postala pravni savetnik u bolnici. O svom izgledu kaže da je samo rezultat njenog načina života, jer se strogo drži svoje ishrane i veoma je aktivna.

- Osnovno je voditi zdrav život, dobro jesti, baviti se fizičkom aktivnošću - otkriva lepotica i dodaje: - Normalna nega, ništa previše neobično i malo genetike. Uglavnom se držim svoje dijete, koja se sastoji od zdrave ishrane. Ono što pokušavam da uradim je povremeni post, mislim da to mnogo pomaže. Onda pokušavam da jedem organsku hranu, puno voća, puno povrća i koristim dobre kreme.

Takođe otkriva i da vežba tri puta nedeljno, uglavnom je u pitanju hodanje i malo trčanja, ali kako naglašava, ništa ekstremno.

Rodrigesova je odnela pobedu za mis Buenos Ajresa među 35 takmičarki različitih uzrasta.

- Bilo nas je 35 učesnika svih uzrasta, od 18 do 73 godine starosti. Ovog puta nije bilo starosne kategorije - prenosi Rodrigezova koja je srećna i ponosna što je jedna od lica modernih takmičenja lepote.

Njene oči sada sz uprte u izbor za mis Argentine, koji počinje 25. maja u Buenos Ajresu.

- Oduševljena sam što predstavljam ovu novu paradigmu na takmičenjima lepote jer otvaramo novu fazu u kojoj žene nisu samo fizička lepota već i drugi skup vrednosti. Ja sam prva u ovoj generaciji koja je počela sa ovim - ponosna je Rodrigezova.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Besplatno podmlađivanje lica za samo 10 sekundi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • angelina

    27. april 2024. | 11:39

    Neko nepisano pravilo da su žene koje su upućene na sud sve lepe i negovane, doterane, prave dame od sudija, advokatica i sudskih prevodilaca, baš je takva i moja prijateljica Jasna Filipović Bojić.

    Podelite komentar