• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Borina žena Dubravka vidno utučena u crnini prima saučešća: Komemoracija rokenrol legende okupila je mnoge

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U toku je komemoracija Bore Čorbe, čija je sahrana organizovana danas u Čačku u popodnevnim časovima

  • 0
Komemoracija Bora Đorđević Foto: Filip Plavčić

Danas se u Čačku, u prisustvu porodice, prijatelja i obožavaoca održava komemoracija legendarnom rokenrol muzičaru Bori Đorđeviću. A u prvom redu je njegova supruga Dubravka, obučena u crninu, vidno potrešena i uplakana, koja već neko vreme prima saučešća.

Njoj su na komemoraciji do sada saučešće izjavili Vlada Georgijev, Zoran Dašić Daša iz grupe "Legendi", harmonikaš Miša Mijatović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba", Dejan Petrović, reper i bivši rijaliti učesnik Milan Janković Čorba, Dragi Jelić, Miroslav Ilić...

Nakon supruge Dragane, koja je po njihovom razlazu tragično završila život, mnogi su mislili da je Bora Đorđević raskrstio sa bračnim životom.

Sa prvom suprugom Draganom rastao se samo dva meseca pre njene tragične smrti. On se iznenada se zaljubio u izvesnu Aleksandru iz Čikaga, koja je ubrzo postala njegova druga supruga. Ispostavilo se ipak da ni u ovom braku Bora Čorba nije pronašao sreću te se par razveo 2014. godine.

Bora ni posle svega nije izgubio veru u ljubav te je u svoj život pustio lepu Dubravku Milaković, a njegova treća i, kako je roker govorio, poslednja supruga, porušila je sva pravila koja je imao i promenila njegovu svakodnevicu.

Muzičar se zbog ljubavi sa atraktivnom Slovenkom, koja je od njega mlađa 28 godina preselio u Ljubljanu, a venčali su se u maju 2016. na grčkom ostrvu Santorini. Svojoj voljenoj Dubravki posvetio je roman "Pusto ostrvo" na kojem bi kako kaže voleo ponekad da se nađe, ali bi i svoju suprugu kojoj na mnogo čemu može da zahvali, uvek poveo sa sobom. Što se i desilo - sa njom je išao na neka od najlepših putovanja i zavoleo ih.

Roker je na ruci istetovirao i njen lik i posvetio joj je i ceo album "Da tebe nije".

Ona mu je, kako je znao da kaže, vratila veru u ljubav i emocije. Pevač posle svega nije izgubio veru u ljubav, a Dubravka mu je pomogla da u svoj život uvede drastične promene i krene da živi kvalitetnijim životom.

Dubravka izbegava da se slika, čak je Bora veoma dugo nagovarao da objavi njene fotografije u knjizi. Trudili su se da sačuvaju svoju privatnost.

Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta - potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka.

Inače, Bori će ispuniti želju i biće sahranjen u Čačku, a do sada od njegovih želja ispunjeno je i da dobije spomenik od dve ukrštene gitare.

- Meni stvarno nije dobro, bolestan sam skroz na skroz. Biće da sam bostan obro, pripremite plavi voz. Dani su mi odbrojani, životni mi prošo vek, bolnici u Ljubljani nemaju za mene lek. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik. Konzilijum saopštenje, objavljuje svaki dan. Da upozna javno mnjenje, koliko sam bolestan. Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik, ukrstite dve gitare - nek to bude spomenik , glase stihovi pesme koji su tada na Gradskom trgu izmamile suze na licima njegovih Čačana.

Kako su preneli mediji, iako mu je bilo loše, njegov menadžer je rekao da su se svi  nadali do poslednjeg trenutka da će Bora Čorba da se iščupa, ali je bolest bila jača.

- Borio se kao lav, to su nam rekli lekari. Sve što su mu davali od terapija, činilo se kao da mu je bilo potrebno. Iznenadilo nas je sve, iako smo znali dijagnozu. Žao nam je, on je ipak jedna ozbiljna legenda koja je otišla na nebo, i neka ga anđeli gore čuvaju - prenose beogradski portali izjavu Baneta Obradovića, menadžera Riblje Čorbe: - Pluća su bila presudna. U jednom trenutku više nije mogao da diše, i sekret koji se skupljao nije mogao da iskašlje. Tada su morali da ga intubiraju i stave na respirator. Na respiratoru je bio deset dana, lekari su mu davali lekove i infuzije. Govorili su da je stabilan, mada je sve vreme spavao. Stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa. Preminuo je oko 4 sata ujutru.

(Ona.rs9

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona