• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćerku (14) su vratili iz škole zbog farbane kose i veštačkih trepavica: Majka otkrila priču koja je iza toga

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskraćuju joj obrazovanje zbog njenog načina razmišljanja

  • 2
škola, devojčica, devojka, crvenokosa devojčica, laptop, učenje Foto: Shutterstock

Deca se tokom školovanja često susreću sa raznim neprijatnostima koje mogu kasnije da im dosta negativno utiču na život. Mama Ejpril Harding je rekla da ono što je njena ćerka Eli (14) preživela, zaista poražavajuće za društvo.

Naime, njena ćerka ima specifičan izgled - crvenu kosu, naravno farbanu, ali i veštačke trepavice. I sve to je bilo dovoljno direktoru škole da je ne pusti da prisustvuje časovima i da je suspenduje.

Ona je jednog običnog dana otišla u školu koju pohađa u Milton Kejnsu, ali se već posle sat vremena vratila kući. Kako je prenela mami, rekli su joj da je njen izgled suprotan od politike oblačenja koju ta škola ima i praktikuje. Ona pokušava da dokaže da to nije nikakav njen hir kao tinejdžerke, već da nosi odeću u skladu sa onim kako se oseća. Iza tih njenih modnih kombinacija, krije se srceparajuća priča.

- Ona ima složene mentalne probleme od kojih su mnogi usredsređeni na njen fizički izgled. Recimo, vadi svoje trepavice kao oblik samopovređivanja tako da ih ona nema, pa je primorana da nosi veštačke - rekla je njena mama, prenosi "The Sun".

Devojčicino samopoštovanje je toliko nisko da mrzi i svoju prirodnu boju kose i da ne želi da izađe iz kuće ako joj ona nije ofarbana u crveno. U toj boji se oseća prijatno, da bi "pre bila mrtva nego da nema crvenu kosu" i tako je već dve godine.

Išla je ona kod psihologa, bezbroj sati su utrošeni pokušavajući da dođu do rešenja. Majka ju je nazvala usamljenom, introvertnom devojkom" i jednostavno bi svi oko nje to morali da prihvate.

Tužno je i žalosno što tako mlada osoba ima mentalne probleme, ali je važno da je ona toga svesna i da će uspeti da se izbori sa svim.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Mama izgleda mlađe od tebe": Za majku i ćerku svi misle da su sestre ali se služe pomalo i prevarom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Mile

    6. septembar 2024. | 12:31

    Neka nađu školu gde je to dozvoljeno. Nije ta jedina.

    Podelite komentar

  • Dragana B.

    6. septembar 2024. | 13:40

    Naravno ,da treba praviti dogovor ,sa roditeljem i ne iskaljivati na detetu, pravila ,jer je ono posebno, i treba .mu pomoci ,a ne iskluciti ga iz zajednice?Apsolutno, ne moze pravila vaziti, uvek za sve!?Dete, obavezno kljuciti u kolektiv ,jer mu je to svet ,u kome treba ,da opstane i zivi!°°

    Podelite komentar