• 0
 ≫ 

Prve Mišlenove zvezde na Bliskom Istoku dobili su restorani u Dubaiju

 ≫ 

Uprkos zavidnom izboru, koji obuhvata kuhinje evropskog i azijskog kontinenta, nijedan restoran specijalizovan za pripremu bliskoistočnih jela nije dobio zvezdicu

  • 0
Mišelinova zvezdica, restoran, hrana foto: pixabay.com

Osim najviše zgrade na celom svetu, u Dubaiju se može videti i trenutno najdublji bazen na svetu. Spektakularna arhitektura ide uz spektakularnu gastronomsku ponudu.

Nedavno je predstavljen Mišlenov vodič za Dubai za 2022. godinu i u njemu se našlo 69 restorana. Jedanaest od njih je ovenčano i Mišlenovom zvezdicom, a 14 ih je dobilo etiketu „Bib Gourmand“, što znači da pružaju adekvatnu vrednost za uloženi novac.

U vodiču, koji ima za cilj da prikaže raznolikost kuhinja, našla su se još 44 restorana u Dubaiju, a obuhvaćena je 21 svetska kuhinja.

Dva restorana u odmaralištu „Bulgari“, i to „Stay by Yannick Alleno“ i „Il Ristorante - Niko Romito“ poneli su Mišlenove zvezdice. Prvi je poznat po francuskoj, a drugi po specijalitetima italijanske kuhinje.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Stay by Yannick Alleno (@stay_dubai)

Još devet restorana u Dubaiju ponelo je ovo laksavo odličje. Mišlenovu zvezdicu su, pored ostalih, stekli i japanski restoran sa devet mesta „Höseki“, zatim inovativni restoran kineske kuhinje „Hakkasan“ i „Tasca by José Avillez“, koji služi specijalitete portugalske kuhinje.

- Naši inspektori su godinama bili na terenu, kako bi pratili evoluciju lokalne kulinarske ponude. I ponosni smo i srećni što uspevamo da otkrijemo stvarni potencijal Dubaija kao gastronomskog centra – izjavio je za CNN Gwendal Poullennec, međunarodni direktor Mišlenovog vodiča i dodao:

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Saki Takase (@st.bvl.dxb)

Pratili smo razvoj kvaliteta ponude hrane u Dubaiju i sada imamo sve veći broj nezavisnih restorana, kojima upravljaju talentovani ljudi. Danas imamo raznoliku kulinarsku scenu i imaćemo još toga.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Al Khayma Heritage Restaurant (@alkhayma.ae)

Uprkos zavidnom izboru, koji obuhvata kuhinje evropskog i azijskog kontinenta, nijedan restoran specijalizovan za pripremu bliskoistočnih jela nije dobio zvezdicu. Ali jeste priznanje „Bib Gourmand“, što je prestižna kategorija za restorane koji nude gurmansko iskustvo od tri jela, po prosečnoj ceni od 250 dirhama UAE, odnosno nešto manje od 70 američkih dolara. Među njima su i restoran „Levantine Bait Maryam“ i „Al Khayma“, poznati po jelima karakterističnim za područje Emirata.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja