• 0
 ≫ 

5 ideja za majke i ćerke: Ojačajte odnos kroz ove aktivnosti

 ≫ 

Ukoliko imate tu sreću da je vaša majka još uvek pored vas, najmanje što možete da učinite jeste da provedete kvalitetno vreme sa njom

  • 0
majka, ćerka Foto: Freepik/ prostooleh

Nema spora da je veza između majki i ćerki izuzetno jaka i da je treba razvijati i negovati. Posebno kada ćerke dođu u neke godine, te imaju i svoje potomstvo, shvate koliko je zapravo ta veza važna.

Ukoliko imate tu sreću da je vaša majka još uvek pored vas, najmanje što možete da učinite jeste da provedete kvalitetno vreme sa njom.

Uprkos tome što mnoge i ćerke i majke nisu baš navikle na to, zajedničke aktivnosti van kuće su i te kako poželjne za jačanje ove kvalitetne veze. U sećanju će vam obema sigurno ostati vreme koje ste provele zajedno i davaće vam dodatni motiv da napredujete u životu.

Putovanja u ovom odnosu imaju posebno mesto i grade uspomene koje se ne zaboravljaju.

majka i ćerka Pixabay

1. Krenite na putovanje

Bez obzira na to da li se odlučite za vikend-izlet ili pravi pravcati godišnji odmor sa majkom, potrudite se da to bude destinacija koja će vam obema biti zanimljiva. Koliko god delovalo neizvodljivo, kada prvi put odlučite da se upustite u ovu avanturu, budite sigurne da će vam mnogi iz okruženja pomoći da je ostvarite.

Ne zaboravite da je kvalitetno provedeno vreme sa vašom majkom nenadoknadivo i da ona neće doveka biti uz vas. Zato iskoristite trenutak i uživajte u njemu.

Destinacije koje ćete posetiti mogu biti i one na kojima ste nekada davno, u vašem detinjstvu bile zajedno ili pak one za koje znate da je vaša majka odavno želela da poseti. To je ujedno i prilika da se posvetite samo vašim pričama, za koje obično niste imale vremena.

Topola, promocija vina u Šumadiji, Udruženje vinara Šumadije je  2014. godine organizovalo 1. Festival Šumadijskih vina. Foto: RINA

2. Povedite majku na degustaciju vina

Ukoliko ste vi i vaša majka ljubitelji ovog napitka, nema boljeg načina nego da pronađete restoran ili vinariju koja nudi i degustaciju vina. Obično su to tematske večeri, namenjene ljubiteljima vina, koje se organizuju sa vremena na vreme.

Potrudite se da odaberete dobaru vinariju ili restoran i da obe maksimalno uživate u vremenu koje zajedno provodite.

majka i ćerka Pixabay.com

3. Idite u šetnju

Čak i ako obe nemate baš tako mnogo slobodnog vremena na raspolaganju, uvek možete zajedno da prošetate i barem na nekoliko sati se odvojite od svakodnevnih obaveza i okruženja.

Da li će to biti šetnja gradskim ulicama ili odlazak u prirodu, to i nije toliko bitno, koliko je bitno da maksimalno iskoristite vreme koje provodite zajedno.

Prelepo selo na periferiji Stokholma Foto: Christie’s International Real Estate

4. Posetite spa-centar

Gotovo u svakom gradu postoje velnes i spa-centri koje možete da posetite. Ne morate da odvojite ni previše vremena, a ni novca da biste provele jedno divno popodne sa svojom majkom. Priredite joj iznenađenje i odvedite je u izabrani spa centar. Opustite se i uživajte.

5. Idite u zajedničku kupovinu

U slučaju da ste obe ljubitelji kupovine, nema boljeg načina da zajedno provedete vreme. Sve i da nemate baš mnogo novca na raspolaganju u tom trenutku, možete jednostavno zajedno ići da razgledate garderobu, kozmetiku i druge sitnice.

Aktivnosti u kojima zajedno učestvujete, sasvim sigurno će doprineti da unapredite odnos sa majkom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja